Úvodná strana/TESCOMA blog/Pečie celé Slovensko/Pečie celé Slovensko - recepty 5. séria 2025/s05 - 5. kolo - osobná výzva - Cupcaková kytica
s05 - 5. kolo - osobná výzva - Cupcaková kytica
5. kolo pekárskej súťaže Pečie celé Slovensko prinieslo nádheru, vône a jemnosť kvetov, ale aj bolesť, stres a emócie.
Téma kvetov sa prejavila v každej disciplíne. Od roztomilých cupcakových kytíc, cez veľkolepé torty až po technicky náročnú ružu. Stan sa zmenil na rozkvitnutú záhradu, no cesta k výsledku bola pre mnohých poriadne tŕnistá. Súťažiaci museli prepojiť precíznosť, trpezlivosť a kreatívne cítenie. Kvety sa objavili v krémoch, polevách, fondánových lístkoch aj v jemných modelovaných lupienkoch.
A hoci výsledky boli krásne, toto kolo patrilo medzi najťažšie v celej súťaži.
Témou osobnej výzvy bola Cupcaková kytica, na prípravu ktorej mali súťažiaci 120 minút. O dramatické aj silné momenty opäť nebola núdza. Stanke počas aranžovania kytice spadli tri cupcaky. V momente však pri nej stáli ostatní a podávali podložky, krémy, radili, pomáhali a na záver aj objímali.
Pozrite si cupcakové recepty z osobnej výzvy:
Téma kvetov sa prejavila v každej disciplíne. Od roztomilých cupcakových kytíc, cez veľkolepé torty až po technicky náročnú ružu. Stan sa zmenil na rozkvitnutú záhradu, no cesta k výsledku bola pre mnohých poriadne tŕnistá. Súťažiaci museli prepojiť precíznosť, trpezlivosť a kreatívne cítenie. Kvety sa objavili v krémoch, polevách, fondánových lístkoch aj v jemných modelovaných lupienkoch.
A hoci výsledky boli krásne, toto kolo patrilo medzi najťažšie v celej súťaži.
Témou osobnej výzvy bola Cupcaková kytica, na prípravu ktorej mali súťažiaci 120 minút. O dramatické aj silné momenty opäť nebola núdza. Stanke počas aranžovania kytice spadli tri cupcaky. V momente však pri nej stáli ostatní a podávali podložky, krémy, radili, pomáhali a na záver aj objímali.
Pozrite si cupcakové recepty z osobnej výzvy:

Sladké pohladenie od Viki
Ingrediencie
Vanilkové cesto
- 2 vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- 10 g vanilkového cukru
- štipka soli
- 100 ml plnotučného mlieka
- 160 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 50 g masla (roztopené)
Jahodovo-mätová plnka
- 250 g čerstvých jahôd
- 110 ml smotany na šľahanie 33 %
- 260 g bielej čokolády
- 50 g kryštálového cukru
- 20 g kukuričného škrobu
- mätová esencia (podľa chuti)
Maslový krém na ozdobu
- 435 g masla (izbová teplota)
- 225 g bielkov
- 225 g kryštálového cukru
- 2 g kyseliny citrónovej
- potravinárske farby: modrá, fialová, zelená, biela
Postup
- Cesto – Vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny. Prilejeme mlieko a následne ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a roztopené maslo. Cesto rozdelíme do formičiek (3/4 výšky) a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- Jahodová plnka (časť 1) – 140 g jahôd rozmixujeme s cukrom tyčovým mixérom. Zmes zohrejeme a zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Varíme krátko do zhustnutia, necháme vychladnúť.
- Jahodovo-mätový krém (časť 2) – Zvyšné jahody (110 g) rozmixujeme spolu so smotanou. Zmes zohrejeme, pridáme bielu čokoládu a necháme ju úplne rozpustiť. Dochutíme mätovou esenciou, zakryjeme fóliou v kontakte a necháme vychladiť aspoň 1 hodinu v chladničke. Nakoniec vmiešame do krému z mascarpone alebo použijeme ako ganache.
- Maslový krém – Bielky s cukrom a kyselinou citrónovou zohrejeme nad parou do 60 °C (kým sa cukor rozpustí). Potom šľaháme na vysokých otáčkach do pevného snehu. Po vychladnutí postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký, hustý krém. Rozdelíme ho na 4 časti a zafarbíme – modrá, fialová, zelená a biela.
- Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov vytvoríme dierku, ktorú pokvapkáme trochou silnej kávy alebo necháme čistú. Naplníme ju jahodovou plnkou, zvrchu zakryjeme tenkou vrstvou jahodovo-mätovej zmesi. Povrch cupcakov zarovnáme a potom zdobíme farebným maslovým krémom – pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety, lupene a listy podľa vlastnej fantázie.

Svadobná kytica od Simi
Ingrediencie
Rebarborovo-pomarančové cesto
- 300 g rebarbory
- 175 g kryštálového cukru (z toho 50 g na rebarboru)
- 3 pomaranče (šťava a kôra)
- 125 g hladkej múky
- 80 g mandľovej múky (mleté mandle)
- štipka soli
- 1 ČL kypriaceho prášku
- 125 g kyslej smotany
- 3 vajcia (veľkosť M)
- 150 g masla (roztopené, vlažné)
Krém
- 500 g mascarpone
- 500 g plnotučného tvarohu
- 150 g práškového cukru
- ružové potravinárske farbivo
Pomôcky na zostavenie kytice
- papierové poháre
- papierové košíčky na cupcakes
- hrubšie špajle
- korálky (na zarážky)
- tavná pištoľ
- spinkovačka
- zelené listy (živé alebo umelé)
- ozdobný papier
- stužka
Postup
- Príprava rebarbory – Rebarboru ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do kastróla. Pridáme 50 g cukru, šťavu a kôru z pomarančov. Všetko spolu varíme, kým rebarbora nezmäkne. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- Príprava cesta – V jednej miske zmiešame suché ingrediencie: hladkú múku, mandľovú múku, zvyšný cukor (125 g), soľ a kypriaci prášok. V druhej miske zmiešame smotanu, vajíčka a vlažné rozpustené maslo. Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a premiešame len do spojenia. Nakoniec pridáme vychladnutú rebarboru.
- Pečenie – Papierové košíčky vložíme do formy na muffiny, naplníme cestom do 2/3 výšky a pečieme v rúre predhriatej na 180 °C približne 25–30 minút. Po upečení necháme cupcaky vychladnúť na mriežke.
- Krém – Mascarpone, tvaroh a práškový cukor vyšľaháme do hladka. Krém rozdelíme na dve polovice – do jednej z nich pridáme ružové potravinárske farbivo pre jemný odtieň.
- Stavba kytice – Z papierových pohárov vytvoríme kruh a pripevníme ich spinkovačkou. Do každého pohára zapichneme špajľu s navlečenou korálkou (upevníme tavnou pištoľou), aby cupcaky držali. Celú konštrukciu obviažeme stužkou a pridáme zelené listy. Nakoniec obalíme ozdobným papierom a opäť previažeme stužkou. Konštrukciu umiestnime do vysokej vázy alebo nádoby kvôli stabilite.
- Zdobenie – Do zdobiaceho vrecka navrstvíme oba krémy. Cupcaky ozdobíme podľa vlastnej fantázie – bielym aj ružovým krémom do tvaru kvetov. Následne ich naukladáme do pripravených pohárov, čím vznikne efektná svadobná kytica.

Pichľavá krása od Janky
Ingrediencie
Vanilkové cesto
- 200 g polohrubej múky
- 1 ČL jedlej sódy
- 2 vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 80 g oleja
- 200 g smotanového jogurtu (10 %)
- 1 ČL vanilkovej pasty
- kôra z 1 BIO citróna
Jahodový džem s bazalkou
- 300 g mrazených jahôd
- 6 g čerstvej bazalky
- 150 g želírovacieho cukru
- šťava z 1/2 citróna
Maslový krém na kvety
- 900 g masla (10 °C)
- 140 g smotany na šľahanie 33 % (10 °C)
- 240 g kukuričného sirupu
- 130 g kondenzovaného mlieka (10 °C)
- 2 ČL vanilkovej esencie
- potravinárske farby na tukovej báze (napr. na čokoládu)
Ozdoba
- 100 g kokosového cukru (na ilúziu zeminy)
- zdobiace špičky (sukulenty, kaktusy, lupene)
Postup
- Vanilkové cesto – Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zašľaháme olej, vanilkovú pastu, jogurt a citrónovú kôru. V osobitnej miske zmiešame preosiatu múku s jedlou sódou a opatrne vmiešame do cesta. Plníme papierové košíčky do 2/3 a pečieme na 170 °C 18–20 minút (horný + dolný ohrev). Po upečení necháme muffiny vychladnúť.
- Jahodový džem s bazalkou – Mrazené jahody premiešame so želírovacím cukrom a varíme, kým sa vytvorí hustý rôsol. Odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú čerstvú bazalku a citrónovú šťavu. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
- Maslový krém – Všetky suroviny musia mať teplotu 10 °C. Maslo vyšľaháme metlou do krémovej konzistencie. Pridáme smotanu, následne kondenzované mlieko a kukuričný sirup. Krém sa môže dočasne zraziť (vytvára kvapky vody), no pokračujeme v šľahaní, kým nebude opäť hladký. Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a krém si zafarbíme podľa želaného efektu. Krém rozdelíme do vreciek so zdobiacimi špičkami.
- Plnenie a zdobenie – Do vychladnutých cupcakov pomocou jadrovníka vytvoríme otvor, ktorý naplníme jahodovým džemom. Otvory uzavrieme „čiapočkou“ z pôvodného korpusu. Povrch cupcakov zdobíme maslovým krémom – pomocou rôznych špičiek vytvárame motívy sukulentov a kaktusov. Na ilúziu zeminy posypeme kokosovým cukrom.

Kytica vďaky pre ocka od Gabi
Ingrediencie
Mrkvové muffiny
- 150 g strúhanej mrkvy
- 1 vajíčko
- 70 ml rastlinného oleja
- 100 g kryštálového cukru
- 88 g polohrubej múky
- 6 g kypriaceho prášku
- 1/2 ČL mletej škorice
Mandarinkové coulis
- 200 g mandarinkového pyré
- 20 g kryštálového cukru
- 5 g pektínu
Maslový krém na kvety
- 300 g kryštálového cukru
- 6 bielkov
- 285 g masla
- 1 ČL vanilkového extraktu
Ozdoba
- zafarbený maslový krém (kvety)
- plastové poháre
- darčekový box
- ozdobný papier a stuha
Postup
- Mrkvové muffiny – Rúru predhrejeme na 160 °C. Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Potom postupne primiešame olej, múku, kypriaci prášok, škoricu a nakoniec strúhanú mrkvu. Hotové cesto nalejeme do muffinových formičiek a pečieme cca 20 minút dozlatista. Priebežne kontrolujeme špajľou. Po upečení necháme muffiny úplne vychladnúť.
- Mandarinkové coulis – Mandarinkové pyré privedieme k varu. Cukor zmiešame s pektínom a za stáleho miešania prisypeme do pyré. Varíme cca 5–10 minút do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Maslový krém – Bielka s cukrom zohrejeme nad parou na teplotu 80 °C, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom zmes prelejeme do mixéra a šľaháme na najvyšších otáčkach, kým hmota nie je pevná a lesklá. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo a vanilkový extrakt, kým nevznikne jemný a nadýchaný krém.
- Plnenie a zdobenie – Do stredu vychladnutých muffinov urobíme malý otvor a naplníme ich mandarinkovým coulis pomocou cukrárskeho vrecka. Vrch muffinu zarovnáme nezafarbeným maslovým krémom. Zvyšok krému si zafarbíme podľa želania (napr. na kvety: ružová, fialová, žltá atď.) a pomocou zdobiacich špičiek nastriekame na muffiny kvety.
- Zostavenie kytice – Muffiny vkladáme do plastových pohárov, ktoré spojíme (napr. lepiacou páskou). Hotové „kvety“ vložíme do darčekového boxu. Ozdobíme papierom a previažeme ozdobnou stuhou, aby vznikla jedinečná muffinová kytica pre ocka.

Kytica pre Jarušku od Stanky
Ingrediencie
Kakaové cesto s kávou
- 170 g masla (izbová teplota)
- 170 g kryštálového cukru
- 3 vajcia
- 42 g kakaa
- 110 g hladkej múky
- 16 g kukuričného škrobu
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1 a 1/2 PL silnej kávy
- štipka soli
Kávová ganache
- 150 g bielej čokolády
- 150 g smotany na šľahanie 33 %
- 2 ČL instantnej kávy
- 2 PL mascarpone
Maslový krém (taliansky štýl)
- 150 g bielkov
- 180 g kryštálového cukru
- 50 g vody
- 500 g masla (izbová teplota)
- vanilková esencia
Ozdoba
- farebný maslový krém
- zdobiace špičky
- fantázia podľa príležitosti
Postup

Tulipánové srdce pre svokru od Zuzky
Ingrediencie
Kakaovo-čokoládové cesto
- 125 g rozpusteného masla
- 250 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 250 ml kefíru
- 4 PL gréckeho jogurtu
- 1 ČL vanilkovej pasty
- 40 ml Kahlua likéru
- 300 g hladkej múky
- 2 ČL jedlej sódy
- 1/2 ČL soli
- 8 PL kakaa
- 180 g horkej čokolády (52–55 %)
Čoko–chilli ganache
- 85 g smotany na šľahanie
- 8 g kakaa
- mleté chilli podľa chuti
- 1 g soli
- 200 g horkej čokolády (52–55 %)
- 60 g masla
Švajčiarsky maslový krém
- 140 g bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 400 g masla (izbovej teploty)
Ozdoba
- maslový krém zafarbený do odtieňov tulipánov
- cukrárske vrecká a špičky (napr. na tulipány)
- papierové košíčky a podnos v tvare srdca
Postup
- Príprava cesta – V jednej miske zmiešame všetky mokré ingrediencie: maslo, vajcia, kefír, jogurt, vanilku a Kahlua. V druhej miske zmiešame suché suroviny: múku, sódu, soľ a kakao. Obe zmesi spojíme a dôkladne premiešame. Nakoniec vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Cesto nadávkujeme do formičiek vystlaných papierovými košíčkami. Pečieme pri 220 °C približne 12 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- Čoko–chilli ganache – Smotanu, kakao, chilli a soľ zohrejeme do bodu varu. Zmes nalejeme na nasekanú čokoládu a premiešame dohladka. Nakoniec vmiešame maslo a vyšľaháme tyčovým mixérom. Prekryjeme fóliou (v kontakte) a necháme schladiť v chladničke.
- Švajčiarsky maslový krém – Bielky s cukrom zohrejeme nad parou na 73 °C (kým sa cukor úplne nerozpustí). Potom ich prelejeme do mixéra a šľaháme na stredných otáčkach, kým sneh nevychladne. Po častiach zašľaháme zmäknuté maslo. Pokračujeme v miešaní, kým sa nevytvorí jemný, hladký krém. Krém môžeme rozdeliť a zafarbiť podľa želania (napr. odtiene ružovej, oranžovej, žltej, zelenej).
- Plnenie a zdobenie – Vychladnuté muffiny vydlabeme v strede a naplníme čoko–chilli ganache. Vrch uhladíme a ozdobíme švajčiarskym krémom v tvare tulipánov pomocou vhodných špičiek. Odporúča sa vytvoriť aranžmán v tvare srdca – ideálne použiť podnos alebo lepenkovú šablónu a cupcaky vložiť do srdcovej kompozície.

Kytica pre Mirku od Vladiho
Ingrediencie
Červené cupcakes s ríbezľovou plnkou
Cesto
- 280 g samokypriacej múky
- 350 g kryštálového cukru
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- 13 g kakaa
- 2 vajcia
- 170 g oleja
- 120 g mlieka
- 30 g kefíru
- 10 g vanilkovej pasty
- 2 ČL červeného gélového farbiva
- 240 g mlieka (na ohrev)
- 56 g masla (na ohrev)
Ríbezľová plnka
- 250 g ríbezlí
- 125 g kryštálového cukru
- 6,25 g pektínu
Maslový krém
- 452 g nesoleného masla (zmäkčené)
- 840 g práškového cukru
- 50–70 ml mlieka
- 1/2 ČL soli
- potravinárske gélové farby podľa výberu
Postup
- Príprava cesta – Rúru predhrejeme na 165 °C a formu na 12 cupcakes vystelieme papierovými košíčkami. V miske zmiešame múku, kakao, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske vyšľaháme vajcia, olej, mlieko, kefír a vanilkovú pastu. V rajnici jemne zohrejeme mlieko s maslom a primiešame ich k mokrej zmesi. Pridáme červené farbivo a dobre premiešame. Nakoniec vmiešame suché suroviny. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme 15–20 minút, kým špajľa po zapichnutí nevyjde čistá. Necháme úplne vychladnúť.
- Ríbezľová plnka – Ríbezle zohrejeme na 40 °C. Cukor zmiešame s pektínom a prisypeme k ovociu. Varíme, kým zmes nedosiahne 80 °C. Odstavíme, vlejeme do misky, prikryjeme fóliou (v kontakte) a necháme vychladiť v chladničke.
- Plnenie – Vychladnuté cupcakes vydlabeme v strede a naplníme pripravenou ríbezľovou plnkou.
- Maslový krém – Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka. Práškový cukor pridávame postupne v 3 častiach, medzi každou dôkladne prešľaháme. Pridáme vanilku, mlieko a štipku soli. Šľaháme na vysokých otáčkach aspoň 5 minút, kým krém nebude hladký, nadýchaný a jemne zosvetlený. Rozdelíme ho do misiek a zafarbíme podľa želania. Pripravíme si zdobiace vrecká so špičkami (napr. ruské).
- Zdobenie – Povrch každého cupcake najskôr jemne potrieme tenkou vrstvou krému pre lepšie uchytenie dekorácie. Pomocou zafarbeného krému vytvárame kvety a listy podľa fantázie.
- Zostavenie kytice – Zo spojky papierových pohárov (spinkami a páskou) vytvoríme stabilný stojan v tvare kytice. Poháre upevníme na podnos lepiacou páskou. Do každého pohára vložíme ozdobený cupcake. Celé dielo zabalíme do kvetinárskeho papiera a previažeme ozdobnou stuhou, čím vznikne nádherná jedlá kytica pre Mirku.

Poďakovanie pre učiteľov od Elišky
Ingrediencie
Citrónové cupcaky
- 200 g kryštálového cukru
- 125 g nesoleného masla (zmäknuté)
- 190 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia
- 185 g mlieka
- 1 ČL vanilkovej esencie
- šťava z citróna
Maslový krém
- 450 g masla (izbovej teploty)
- 150 g práškového cukru (A)
- 50 g vody
- 150 g bielkov
- 30 g práškového cukru (B)
- olejové farby: zelená, červená, žltá, čierna, hnedá, oranžová
Ozdoba
- kvety z maslového krému
Postup
- Citrónové cupcaky – Rúru predhrejeme na 180 °C a pripravíme muffinový plech s papierovými košíčkami. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, citrónovú kôru a soľ. Do maslovej zmesi postupne zašľaháme vajcia. Potom striedavo vmiešame preosiatu múčnu zmes a mlieko zmiešané s olejom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu. Cesto nalejeme do košíčkov do 2/3 výšky a pečieme 18–22 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.
- Maslový krém – Bielky začneme šľahať s práškovým cukrom (B). Do rajničky dáme cukor (A) a vodu, varíme na sirup do teploty 115 °C. Horúci sirup tenkým prúdom vlievame do tuhého snehu za stáleho šľahania. Potom postupne pridávame zmäknuté maslo a šľaháme ešte 5 minút, kým nie je krém hladký. Krém rozdelíme do misiek a zafarbíme požadovanými farbami.
- Zdobenie – Cupcaky dozdobíme pomocou cukrárskych špičiek maslovým krémom do tvaru kvetov v rôznych farbách ako poďakovanie pre učiteľov.

Kytica pre mamu od Lenky
Ingrediencie
Kokosovo-limetkové cupcakes
- 191 g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL sódy bikarbóny
- 1/4 ČL soli
- 56 g masla (izbová teplota)
- 60 ml oleja
- 200 g kryštálového cukru
- 3 vajíčka
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 125 ml kokosového mlieka
- 50 g opraženého kokosu
- kôra z 1 limetky
Mangový curd
- 250 ml mangového pyré
- 100 g kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- 2 žĺtky
- 115 g studeného masla
Taliansky meringuový maslový krém
- 250 g kryštálového cukru
- 60 ml vody
- 5 bielkov
- 60 g kryštálového cukru (na bielky)
- 2 maslá (izbová teplota – cca 450–500 g)
Ozdoba
- potravinárske farby: zelená, ružová, červená, bordová, čierna
- kvetinárska fólia a papier
- 9 plastových pohárov
- stuha
- kartónový podklad
Postup
- Príprava cupcakes – Rúru predhrejeme na 175 °C a pripravíme si plech na 12 cupcakes. Maslo, olej a cukor vyšľaháme do peny. Postupne zašľaháme vajíčka. V osobitnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu a soľ. V ďalšej miske zmiešame kokosové mlieko, vanilku a limetkovú kôru. Postupne pridávame do maslovej zmesi najskôr polovicu suchej zmesi, potom mokrú a nakoniec zvyšnú suchú zmes. Primiešame opražený kokos. Plníme košíčky do 3/4 a pečieme 18–20 minút. Necháme vychladnúť.
- Mangový curd – V hrnci zmiešame pyré, cukor, vajcia a žĺtky. Za stáleho miešania zahrievame, kým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Odstavíme, pridáme studené maslo a vymiešame dohladka. Necháme úplne vychladnúť.
- Plnenie cupcakes – Zo stredu vychladnutých cupcakov odstránime jadro (napr. jadrovníkom). Otvory naplníme mangovým curdom a zakryjeme „čiapočkou“ z pôvodného cesta.
- Taliansky meringuový maslový krém – V malom hrnci varíme 250 g cukru s vodou do 125 °C. Medzitým vyšľaháme bielky s 60 g cukru na sneh. Horúci sirup pomaly vlievame do bielkov za stáleho šľahania. Miešame cca 10 minút, kým zmes vychladne. Pridáme maslo a vyšľaháme hladký, nadýchaný krém.
- Zarovnanie a zdobenie – Cupcaky zarovnáme krémom nožom alebo stierkou. Krém si rozdelíme do misiek a zafarbíme rôznymi odtieňmi (ružová, červená, bordová, biela, zelená). Pomocou zdobiacich špičiek vytvárame kvety a listy. Hotové cupcaky necháme stuhnúť v chladničke alebo mrazničke.
- Zostavenie kytice – Na podklad (kartón) pripevníme plastové poháre a zafixujeme ich lepiacou páskou. Obalíme fóliou a papierom do tvaru kytice, ozdobíme stuhou. Cupcaky vložíme do pripravených pohárov a dozdobíme listami z maslového krému.
0









