info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaŠalát s mozzarellou a granátovým jablkom

Šalát s mozzarellou a granátovým jablkom

Salát s mozzarellou a granátovým jablkom

Ingrediencie:

300 g mozzarelly, mesiačiky z 1 červeného grapefruitu, 100 ml šťavy z červeného grapefruitu, semienka z 1 granátového jablka, 100 ml šťavy z granátového jablka, 30 ml olivového oleja, 1 lyžica tmavého cukru, citrónová šťava soľ, korenie

Granátovú a grapefruitovú šťavu zvarte s cukrom do konzistencie sirupu a nechajte vychladnúť. Mozzarellu nakrájajte na plátky, ochuťte soľou, čiernym korením a spolu s klinmi grapefruitu vyskladajte na tanier. Všetko pokvapkajte dresingom pripraveným zmiešaním vychladeného sirupu, semienok z granátového jablka, olivovým olejom a citrónovou šťavou. Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.