Silný vývar z morčacích kostí

Budete potrebovať:
- vodu
- 4 mrkvy
- 150 g zelerových hľúz
- 2 petržlenové vňate
- 2 cibule
- 1 kg hovädzích morčacích kostí
- 1 kg predného hovädzieho mäsa s kosťou
- bobkový list
- nové korenie
- celé korenie
- petržlenová vňať na posypanie
- soľ a korenie
Do polievky:
domáce rezance, mrkvu, stopkový zeler a petržlenovú vňať.Ako na to:
Morčacie kosti umyte a zbavte ich všetkých povrchových nečistôt, vložte na plech a pečte do stmavnutia v rúre predhriatej na 200 ° C po dobu cca 8 minút.
Mäso s kosťou umyte a vložte do hrnca so studenou vodou spoločne s morčacími kosťami. Priveďte do varu, znížte teplotu tak, aby prestala variť, ale stále ľahko prebublávala.
Počas ťahania vývaru zbierajte penovačkou penu z povrchu vývaru. Cibuľu v šupke prekrojte napoly a opečte dohneda rezom dole na rozpálenej panvici. Keď sa pena prestane tvoriť, prisypte korenie, vložte cibuľu, koreňovú zeleninu a ťahajte vývar minimálne 4 hodiny.
V prípade potreby dolievajte horúcou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte soľou a korením. Z hladiny odoberte ľahkú tukovú vrstvu.
Mäso s kosťou umyte a vložte do hrnca so studenou vodou spoločne s morčacími kosťami. Priveďte do varu, znížte teplotu tak, aby prestala variť, ale stále ľahko prebublávala.
Počas ťahania vývaru zbierajte penovačkou penu z povrchu vývaru. Cibuľu v šupke prekrojte napoly a opečte dohneda rezom dole na rozpálenej panvici. Keď sa pena prestane tvoriť, prisypte korenie, vložte cibuľu, koreňovú zeleninu a ťahajte vývar minimálne 4 hodiny.
V prípade potreby dolievajte horúcou vodou. Hotový vývar sceďte, dochuťte soľou a korením. Z hladiny odoberte ľahkú tukovú vrstvu.
Budú sa vám hodiť:
0













