Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Žĺtky vyšľahajte s cukrom a zmäknutým maslom, pridajte múku a škoricu. Vypracujte cesto a nechajte ho zabalené do potravinovej fólie 30 minút odpočinúť v chladničke. Pripravte si formičky na košíčky, vymastite ich maslom alebo použite olej do foriem na pečenie. Odpočinuté cesto vytvarujte do valčeka, rozkrájajte na rovnomerné kúsky a vtlačte do formičiek. Formičky naukladajte na plech a pečte približne 12 minút na 170 °C. Upečené košíčky nechajte vychladnúť.
Na prípravu krému rozdrvte syr cottage najemno, prepasírujte cez sitko alebo rozmixujte. Pridajte nastrúhanú citrónovú kôru. Pripravte si vanilkový puding – uvarte ho v 300 ml mlieka a pridajte práškový cukor. Akonáhle puding vychladne, zamiešajte do neho syr. Vznikne jemný krém. Pokiaľ by ste mali košíčky skladovať dlhšiu dobu, pridajte ešte 100 g zmäknutého masla.
Košíčky naplňte krémom a ozdobte ovocím.