Snehové pusinky

Čo so zvyšnými bielkami? Upečte dokonale tvarované pusinky.
Budete potrebovať:
- 4 bielky
- 120 g práškového cukru
- 120 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky kukuričného škrobu (asi 15 g)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Postup:
Bielky vyšľahajte do polotuha a postupne pridávajte zmiešané cukry, škrob a citrónovú šťavu. Šľahajte 10 minút. Vznikne tuhý sneh. Sneh vložte do zdobiaceho vrecka s tryskou. Na plech položte šablónu a na ňu papier na pečenie. Nastriekajte rovnomerné pusinky. Plech vložte do rúry predhriatej na 150 °C a teplotu stiahnite na 120°C. Sušte 1,5 hodiny. Počas celej doby pečenia rúru neotvárajte. Po ukončení pusinky nechajte ešte 30 minút v rúre.NÁŠ TIP: Krásne rovnomerné pusinky vzniknú použitím Súpravy na krokety, ktorá má ideálne veľkú a tvarovanú trysku.
Pusinky budú krásne vďaka:
0













