Srbský pasulj

Nachystajte si:
- 500 g bielej fazule uvarenej podľa návodu
- 100 g zemiakov na kocky
- 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
- 20 ml oleja
- 4 ks paradajok nakrájaných na kúsky
- 1 ks cibuľa krájaná nadrobno
- 50 g paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku sekaného nadrobno
- 3 stonky stopkatého zeleru krájaného na kocky
- 2 mrkvy nakrájané na kocky
- 1 petržlen nakrájaný na kocky
- 1 lyžica vínneho octu
- 1 lyžička červenej mletej údené papriky
- 1 lyžička štipľavej mletej červenej papriky
- majorán a oregano podľa chuti
- vývar alebo voda podľa potreby
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
V hrnci s olejom orestujte slaninu, mrkvu, zemiaky, petržlen, zeler, cesnak, pridajte pretlak, znova krátko restujte, prisypte obe papriky a opäť orestujte. Zalejte vývarom alebo vodou, vložte paradajky a varte do zmäknutia. Pridajte podľa návodu uvarené fazule, ochuťte korením, octom a dochuťte soľou a korením. Vody alebo vývaru majte v hrnci toľko, aby bolo všetko tesne pod hladinou. Podávajte posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
S receptom vám pomôžu:
0













