Tekvicová polievka s kokosovým mliekom z polievkovaru

Ingrediencie:
- 600 g pečenej tekvice
- 500 ml zeleninového vývaru
- 3 dl kokosového mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL kokosového oleja
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 cibuľa
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej rímskej rasce
- 1 limetka
- 1/2 polievkovej lyžice červenej kari pasty
- 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
- 1/2 lyžičky semienok feniklu
- štipka škorice
- tekvicové semienka
- chilli podľa chuti
- plátky sušeného kokosu na ozdobu
- čerstvý koriander
Postup:
Tekvicu zbavte šupky aj semienok a dužinu nakrájajte na väčšie kúsky. Vložte ich na plech, zakvapnite olejom a pečte domäkka pri 180 °C.
Vložte do polievkovaru. V hrnci rozohrejte kokosový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a orestujte dozlatista. Potom pridajte kari pastu, zvyšné korenie okrem škorice a opäť krátko orestujte, pridajte k tekvici. Vlejte vývar a spusťte program krémové polievky.
5 minút pred koncom programu pridajte kokosové mlieko, cukor, limetkovú šťavu a škoricu. Polievku dochuťte soľou a korením. Ozdobte chilli, tekvicovými semienkami, sušeným kokosom a čerstvým koriandrom.
Tekvicová polievka takmer bez práce:
0






















