Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Na cesto: 125 g tekvicového pyré / 1 stredný zemiak / 1 vajce / 120 g celozrnnej špaldovej múky / 110 g celozrnnej pšeničnej múky / štipka soli
Na posýpku: troška masla / mletý mak / med podľa chuti
Zemiak umyte, uvarte vo vode (cca 30 minút) a potom olúpte. Zmiešajte všetky ingrediencie na halušky a vypracujte nelepivé cesto (nutné riadne premiešať a premiesiť). Pokiaľ sa cesto lepí, pridajte viac múky. Cesto rozdeľte na časti a vyvaľkajte z nich dlhé valčeky, ktoré rozkrájajte na halušky – alebo použite Univerzálny lis na cesto HANDY. Halušky varte v mierne vriacej vode približne 4 minúty, pokiaľ nevyplávajú. Potom ich sceďte a opečte na masle dozlatista. Posypte makom a ochuťte medom.