info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyPolievkyToskánska polievka Ribollita

Toskánska polievka Ribollita

ReceptyPolievky
16. 3. 2024
Súprava riadu DELIGHT, 8 dielov


Pripravte si:

  • 800 g uvarených bielych fazúľ cannellini
  • 350 g zemiakov
  • 250 g staršieho chleba
  • 100 g listov kučeravého kelu, zbaveného stopky
  • 300 g kelu nakrájaného na rezance
  • 5 ks mrkvy
  • 3 zelerové stonky
  • 2 paradajky
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej podľa chuti
  • tymian podľa chuti
  • soľ a korenie

Postup:

Zeleninu nakrájajte na kúsky. Fazuľu sceďte a rozdeľte na polovicu, jednu časť rozmixujte na pyré. V hlbokom hrnci osmažte cibuľku a cesnak dozlatista. Pridajte paradajky a pretlak, pyré z polovice fazúľ a krátko všetko orestujte. Vlejte vývar, osoľte, okoreňte, vložte zemiaky, mrkvu, zeler, tymian, kučeravý kel, kel a varte pod pokrievkou domäkka. Do uvarenej polievky primiešajte druhú polovicu fazúľ. Chlieb nakrájaný na plátky vložte na dno hlbokej misy, prelejte časť polievky, tak aby bol chlieb úplne prikrytý, položte druhú vrstvu chleba a prilejte zvyšnú polievku. Odložte najmenej na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním polievku odoberte z misy, nalejte do hrnca a priveďte do varu. Podávajte pokvapkanú olivovým olejom. 


Čo budete potrebovať: