Tres Leches

Ingrediencie:
Korpus
- 225 g krupicového cukru
- 165 g hladkej múky
- 80 ml mlieka
- 5 vajec
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- vanilkový extrakt podľa chuti
Mliečna zmes
- 200 g nesladeného kondenzovaného mlieka
- 150 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 60 g plnotučného mlieka
Topping
- 250 ml 33% smotany
- 1 lyžica práškového cukru
- mletá škorica na posypanie
Oddeľte žĺtky od bielkov, žĺtky vyšľahajte vysokou rýchlosťou s ¾ cukru. Pridajte mlieko s vanilkou a premiešajte. Zmes dajte bokom. Bielky šľahajte vysokou rýchlosťou, akonáhle začnú hustnúť, postupne prisypávajte zvyšný cukor. Vyšľahajte pevnú hmotu. Našľahané žĺtky a potom aj našľahané bielky pomaly zapracovávajte do zmesi múky, kypriaceho prášku a soli. Zmiešajte v cesto.
Cesto nalejte do formy alebo zapekacej misy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút. Po upečení nechajte vychladnúť, potom hotový korpus prepichajte po celom povrchu vidličkou. Zmiešajte všetky druhy mlieka a nalejte na prepichnutý korpus. Rozotrite do krajov a nechajte odležať najmenej 1 hodinu v chladničke. Vyšľahajte smotanu s cukrom a navrstvite na korpus. Na záver posypte škoricou.













