Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Do misy dajte múku, zmäknuté maslo, cukor, jeden žĺtok, polovicu strúhanej citrónovej kôry a vypracujte cesto. Cesto nechajte zabalené do potravinovej fólie 30 minút odpočinúť v chladničke. Potom ho vyvaľkajte na kuchynskej doske a vložte do vymastenej a vysypanej guľatej formy. Korpus cesta prepichajte vidličkou a pečte 20 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Medzitým si pripravte tvarohovú náplň – tvaroh vyšľahajte s cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou. Upečené cesto vyberte z rúry a potrite tvarohovou náplňou. Na ňu dajte omeletu z dvoch vajec a dvoch lyžíc práškového cukru. Na záver môžete omeletu posypať sekanými mandľami. Takto pripravený koláč dajte znova do rúry a pečte dozlatista približne 20 minút.