• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Tvarohový jarný koláč

Tvarohový jarný koláč

Ingrediencie:

  • 140 g polohrubej múky
  • 90 g masla
  • 20 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • kôra z polovice citróna
  • mandle na ozdobenie

TVAROHOVÁ NÁPLŇ:

  • 300 g tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • kôra z polovice citróna

Do misy dajte múku, zmäknuté maslo, cukor, jeden žĺtok, polovicu strúhanej citrónovej kôry a vypracujte cesto. Cesto nechajte zabalené do potravinovej fólie 30 minút odpočinúť v chladničke. Potom ho vyvaľkajte na kuchynskej doske a vložte do vymastenej a vysypanej guľatej formy. Korpus cesta prepichajte vidličkou a pečte 20 minút v rúre predhriatej na 170 °C. Medzitým si pripravte tvarohovú náplň – tvaroh vyšľahajte s cukrom a zvyšnou citrónovou kôrou. Upečené cesto vyberte z rúry a potrite tvarohovou náplňou. Na ňu dajte omeletu z dvoch vajec a dvoch lyžíc práškového cukru. Na záver môžete omeletu posypať sekanými mandľami. Takto pripravený koláč dajte znova do rúry a pečte dozlatista približne 20 minút.

Bude sa vám hodiť: