Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Postup:
Do misy vložte droždie a teplé mlieko, nechajte vzísť kvások. Vykysnutý kvások premiešajte s múkou, olivovým olejom, pridajte časť soli, rozmarín a všetko dobre premiešajte. Vzniknuté cesto hneťte, pokiaľ nebude hladké. Vložte ho späť do misy, zakryte a nechajte asi 1 hodinu kysnúť. Cesto najskôr vyvaľkajte na hrúbku 0,5 cm, potom ho pravidelne vyvaľkajte valčekom na grissini. Jednotlivé grissini preneste na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené grissini vložte do rúry, kde ich nechajte ďalšiu hodinu kysnúť (najlepšie so zapnutým osvetlením rúry). Predtým, než zapnete rúru, grissini potrite trochou vody, posypte ich soľou a pečte ich do zozlatnutia asi 25 minút pri 180 °C .