info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Tyčinky grissini

ReceptyBez mäsa
14. 5. 2023
Vykrajovací valček na tyčinky grissini DELÍCIA

Ingrediencie:

 
  • 400 g hladkej múky
  • 12 g droždia
  • 200 ml mlieka 
  • 80 g olivového oleja
  • hrubozrnná soľ, rozmarín

Postup:
Do misy vložte droždie a teplé mlieko, nechajte vzísť kvások. Vykysnutý kvások premiešajte s múkou, olivovým olejom, pridajte časť soli, rozmarín a všetko dobre premiešajte. Vzniknuté cesto hneťte, pokiaľ nebude hladké. Vložte ho späť do misy, zakryte a nechajte asi 1 hodinu kysnúť. Cesto najskôr vyvaľkajte na hrúbku 0,5 cm, potom ho pravidelne vyvaľkajte valčekom na grissini. Jednotlivé grissini preneste na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené grissini vložte do rúry, kde ich nechajte ďalšiu hodinu kysnúť (najlepšie so zapnutým osvetlením rúry). Predtým, než zapnete rúru, grissini potrite trochou vody, posypte ich soľou a pečte ich do zozlatnutia asi 25 minút pri 180 °C .

Mohlo by sa vám ešte hodiť: