info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Veľkonočné perníčky

TESCOMA - Veľkonočné perníčky


Na cesto:

  • 600 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 200 g teplého medu
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1 lyžičku jedlej sódy alebo 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • 120 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky perníkového korenia

Na polevu:

  • 1 bielok
  • 170 – 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • potravinárske farbivo

Postup:

Cesto: Všetky ingrediencie zmiešajte a vypracujte tuhé cesto, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte 24 hodín odpočinúť v chladničke. Rúru predhrejte na 160 ˚C. Odpočinuté cesto vyvaľkajte a vykrajujte obľúbené tvary. Pečte na papieri na pečenie dozlatista  cca 12 minút. Ešte teplé perníčky potrite rozšľahaným vajcom.

Poleva: Najskôr preosejte cukor cez jemné sito. Vyšľahajte bielka s cukrom a citrónovou šťavou metličkou alebo ručným mixérom na najnižší stupeň bielej hustej peny. Mala by vzniknúť hmota, ktorá na metlách drží a nesteká z nich. Do hotovej polevy pridajte potravinárske farbivo a prípadne zrieďte citrónovou šťavou na požadovanú konzistenciu.


S týmto receptom pomôžu: