Veľký plán vianočného pečenia
Určiť, kedy začať s pečením vianočných cukroviniek, nie je vôbec jednoduché. Všetko záleží na tom, koľko máte času, koľko druhov cukroviniek chcete mať hotových a ako náročné recepty plánujete. Preto sme pre vás pripravili plán pečenia. Možno vám táto časová os pomôže piecť s väčším pokojom, mať všetko včas hotové a nakoniec si vychutnať sviatočné pečivo presne podľa svojich predstáv.


1. adventný týždeň
Najlepšie je začať s prvými druhmi už cez prvú adventnú nedeľu. Niektoré pečivo totiž potrebuje dlhší čas na rozležanie, aby získalo tú správnu chuť aj vôňu. Preto si na začiatku adventu vždy upečte prvé perníčky, vanilkové rožky a medvedie tlapky. Tieto klasiky majú najradšej, keď môžu pár týždňov odpočívať.

2. adventný týždeň
Tento týždeň je ako stvorený na prípravu lineckého, ktoré potrebuje pár dní odležať, aby bolo krásne mäkké. Spolu s ním sa obvykle pečú druhy, ktoré plánujete plniť krémom alebo zlepovať marmeládou.

3. adventný týždeň
Teraz prichádza ideálna chvíľa na zlepovanie cukroviniek. Nastal čas dokončiť všetky kúsky, ktoré ste piekli minulý týždeň. Skompletujte linecké aj ďalšie druhy zlepované marmeládou, a tiež naplňte iné druhy maslovými krémami, aby mali dostatok času pekne zvláčniť. Prichádza aj čas na kokosky, laskonky a pod.

4. adventný týždeň
Prípravy sviatkov vrcholia a nastal čas pre všetky nepečené dobroty. Pusťte sa teda do včelích úlikov, kokosových alebo orechových guličiek a ďalších nepečených druhov, ktoré zvládnete rýchlo a s výborným výsledkom.
Pri plánovaní sa hodí mať po ruke:
0













