Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyPolievkyVianočná kapria polievka z elektrického tlakového hrnca PRESIDENT

Vianočná kapria polievka z elektrického tlakového hrnca PRESIDENT

Elektrický tlakový hrniec PRESIDENT 5,5 l multifunkčný - obrázok

Ingrediencie:

  • hlava, kostra, mliečie a ikry kapra
  • 2 l vody
  • 3 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové vňate
  • 50 g zeleru
  • 10 zrniek celého čierneho korenia
  • 8 guľôčok nového korenia
  • 3 bobkové listy
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice nasekanej veľkolistej petržlenovej vňate alebo pažítky
  • 1 cibuľa
  • soľ a korenie
  • krutóny

Postup:

Z hlavy odstráňte žiabre a oči, ktoré dôkladne prepláchnite. Vložte ich do multifunkčného hrnca hrnca spoločne so skeletmi, pridajte polovicu zeleniny, všetko korenie a zalejte vodou. Zvoľte program POLIEVKY.

Takto uvarený vývar sceďte, oberte mäso z hlavy a skeletu, dajte bokom. Do vysušeného hrnca pridajte 2 lyžice masla a lyžicu oleja, spustite program FRY, vsypte cibuľu nakrájanú nadrobno a nechajte zosklovatieť, pridajte múku a pripravte svetlú zápražku, ktorú zalejte scedeným rybím vývarom a pokračujte v jej prevarení cca 15 minút stále v programe FRY.

Medzitým v kastróle v mierne osolenej vode uvarte ikry a mliečie. Varte ich cca 10 až 15 minút, potom sceďte. Ďalej na panvici na lyžici masla a lyžici oleja zľahka osmažte zvyšnú zeleninu nakrájanú na kocky, osoľte, okoreňte a dajte bokom.

Hotovú polievku v elektrickom tlakovom hrnci dochuťte soľou a korením, na polievku v tanieri vždy pridajte orestovanú zeleninu, kaprie mäso a ikry s mliečím. Podávajte s krutónmi a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Inšpirujte sa:

ShopSys