Úvodná strana/TESCOMA blog/Recepty/Polievky/Vianočná kapria polievka z elektrického tlakového hrnca PRESIDENT
Vianočná kapria polievka z elektrického tlakového hrnca PRESIDENT

Ingrediencie:
- hlava, kostra, mliečie a ikry kapra
- 2 l vody
- 3 lyžice masla
- 2 lyžice oleja
- 2 mrkvy
- 2 petržlenové vňate
- 50 g zeleru
- 10 zrniek celého čierneho korenia
- 8 guľôčok nového korenia
- 3 bobkové listy
- 3 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice nasekanej veľkolistej petržlenovej vňate alebo pažítky
- 1 cibuľa
- soľ a korenie
- krutóny
Postup:
Z hlavy odstráňte žiabre a oči, ktoré dôkladne prepláchnite. Vložte ich do multifunkčného hrnca hrnca spoločne so skeletmi, pridajte polovicu zeleniny, všetko korenie a zalejte vodou. Zvoľte program POLIEVKY.
Takto uvarený vývar sceďte, oberte mäso z hlavy a skeletu, dajte bokom. Do vysušeného hrnca pridajte 2 lyžice masla a lyžicu oleja, spustite program FRY, vsypte cibuľu nakrájanú nadrobno a nechajte zosklovatieť, pridajte múku a pripravte svetlú zápražku, ktorú zalejte scedeným rybím vývarom a pokračujte v jej prevarení cca 15 minút stále v programe FRY.
Medzitým v kastróle v mierne osolenej vode uvarte ikry a mliečie. Varte ich cca 10 až 15 minút, potom sceďte. Ďalej na panvici na lyžici masla a lyžici oleja zľahka osmažte zvyšnú zeleninu nakrájanú na kocky, osoľte, okoreňte a dajte bokom.
Hotovú polievku v elektrickom tlakovom hrnci dochuťte soľou a korením, na polievku v tanieri vždy pridajte orestovanú zeleninu, kaprie mäso a ikry s mliečím. Podávajte s krutónmi a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Takto uvarený vývar sceďte, oberte mäso z hlavy a skeletu, dajte bokom. Do vysušeného hrnca pridajte 2 lyžice masla a lyžicu oleja, spustite program FRY, vsypte cibuľu nakrájanú nadrobno a nechajte zosklovatieť, pridajte múku a pripravte svetlú zápražku, ktorú zalejte scedeným rybím vývarom a pokračujte v jej prevarení cca 15 minút stále v programe FRY.
Medzitým v kastróle v mierne osolenej vode uvarte ikry a mliečie. Varte ich cca 10 až 15 minút, potom sceďte. Ďalej na panvici na lyžici masla a lyžici oleja zľahka osmažte zvyšnú zeleninu nakrájanú na kocky, osoľte, okoreňte a dajte bokom.
Hotovú polievku v elektrickom tlakovom hrnci dochuťte soľou a korením, na polievku v tanieri vždy pridajte orestovanú zeleninu, kaprie mäso a ikry s mliečím. Podávajte s krutónmi a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Inšpirujte sa:
0













