Vláčna pomarančová bábovka

Budete potrebovať:
- 750 g polohrubej múky
- 360 g práškového cukru
- 300 g kyslej smotany
- 200 g masla
- 3 vajcia
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- šťavu z 1 pomaranča
Postup:
- Maslo a polovicu cukru vymiešajte do peny. Postupne za stáleho miešania pridávajte vajcia, kyslú smotanu a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nezľaknite sa, výsledkom je veľmi hutné cesto.
- Pečte približne 45 minút na 180 °C. Počas pečenia si zmiešaním pomarančovej šťavy a zvyšku cukru pripravte pomarančovú zálievku. Upečenú bábovku hneď nevyklápajte. Najskôr ju poprepichujte špajľou, potom prelejte zálievkou. Tá sa lepšie dostane dovnútra bábovky a príjemne ju zvláčni. Nechajte vychladnúť.
- NÁŠ TIP: Bábovku na záver ozdobte rozpustenou bielou čokoládou a posypte semienkami granátového jablka.
Čo vám uľahčí prácu:
0













