Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyPolievkyZelerová polievka so zemiakmi a slaninou

Zelerová polievka so zemiakmi a slaninou

Riad TAVERNE - obrázok

Pripravte si:

  • 350 g očisteného zeleru
  • 300 g očistených zemiakov
  • 200 g očisteného stopkatého zeleru
  • 2 cibule
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 40 ml oleja
  • 40 g masla
  • soľ a korenie
  • na kocky nakrájané a uvarené zemiaky
  • na kocky nakrájaná a opečená slanina
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Všetku zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a orestujte na oleji s maslom, osoľte a okoreňte. Prilejte zeleninový vývar a varte domäkka, potom rozmixujte dohladka. Podávajte s vložkou vopred uvarených zemiakov a na panvici dochrumkava orestovanej slaniny. Pri servírovaní posypte petržlenovou vňaťou.

Čo budete potrebovať: