Zelerová polievka so zemiakmi a slaninou

Pripravte si:
- 350 g očisteného zeleru
- 300 g očistených zemiakov
- 200 g očisteného stopkatého zeleru
- 2 cibule
- 2 l zeleninového vývaru
- 40 ml oleja
- 40 g masla
- soľ a korenie
- na kocky nakrájané a uvarené zemiaky
- na kocky nakrájaná a opečená slanina
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
Všetku zeleninu nakrájajte na menšie kúsky a orestujte na oleji s maslom, osoľte a okoreňte. Prilejte zeleninový vývar a varte domäkka, potom rozmixujte dohladka. Podávajte s vložkou vopred uvarených zemiakov a na panvici dochrumkava orestovanej slaniny. Pri servírovaní posypte petržlenovou vňaťou.
Čo budete potrebovať:
0













