Zelerový krém s jablkami

Koreňová zelenina je zdravá a dobrá. Patrí do základov omáčok alebo do polievok. Uvarte si zelerový krém s jablkami, jeho chuť vás prekvapí.
Budete potrebovať:
- 700 ml kuracieho vývaru
- 300 g koreňa zeleru
- 250 ml 33% smotany
- 200 g jabĺk
- 150 g zemiakov
- 100 g stopkového zeleru
- 40 g masla
- 1 strúčik cesnaku
- soľ, korenie
Postup:
Zeler, jablká a zemiaky nakrájajte na malé kúsky, osoľte, okoreňte a restujte na masle cca 5 minút. Orestovanú zeleninu preložte do polievkovaru, pridajte vývar a zapnite program krémovej polievky. Po ukončení programu prilejte smotanu a krátko premiešajte pomocou programu PULSE. Dochuťte soľou a korením.NÁŠ TIP: Pre výraznejšiu chuť môžete polievku pokvapkať olejom z vlašských orechov a zelerovo-petržlenovým olejom.
S prípravou receptu pomôžu:
0













