Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Varenie vajec nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá, zvlášť, pokiaľ ich máte radi namäkko alebo stratené. Vajcia ako také sú plné bielkovín aj zdravých tukov, a navyše sa hodia takmer na čokoľvek, či už na chlebíčky, len tak na raňajky, alebo do šalátov. Staňte sa s našim návodom majstrom vo varení vajec.
Vajcia varené natvrdo, na hniličku aj namäkko
Malý hrniec naplňte do 3/4 vodou a priveďte do varu.
Pomocou lyžice (prípadne klieští na vajcia) opatrne vložte vajcia do vriacej vody a nastavte si minútku.
Akonáhle minútka zazvoní, dejte vajcia do ľadového kúpeľa, aby sa zastavil proces varenia.
Vajcia rozklepnite, olúpte a vychutnajte si ich.
Vajcia namäkko (úplne tekutý žĺtok) varte 5 minút. Vajcia na hniličku (mierne tekutý žĺtok) varte 7 minút. Vajcia natvrdo varte 10 minút.
Praktickým pomocníkom na varenie vajec natvrdo, namäkko aj na hniličku je elektrický varič PRESIDENT. Vďaka prednastaveniu programov nemusíte strážiť čas, pretože prístroj sám prípravu automaticky ukončí.