Ako uvariť vajcia správne?
Varenie vajec nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá, zvlášť, pokiaľ ich máte radi namäkko alebo stratené. Vajcia ako také sú plné bielkovín aj zdravých tukov, a navyše sa hodia takmer na čokoľvek, či už na chlebíčky, len tak na raňajky, alebo do šalátov. Staňte sa s našim návodom majstrom vo varení vajec.

Vajcia varené natvrdo, na hniličku aj namäkko
- Malý hrniec naplňte do 3/4 vodou a priveďte do varu.
- Pomocou lyžice (prípadne klieští na vajcia) opatrne vložte vajcia do vriacej vody a nastavte si minútku.
- Akonáhle minútka zazvoní, dejte vajcia do ľadového kúpeľa, aby sa zastavil proces varenia.
- Vajcia rozklepnite, olúpte a vychutnajte si ich.
Vajcia na hniličku (mierne tekutý žĺtok) varte 7 minút.
Vajcia natvrdo varte 10 minút.

Praktickým pomocníkom na varenie vajec natvrdo, namäkko aj na hniličku je elektrický varič PRESIDENT. Vďaka prednastaveniu programov nemusíte strážiť čas, pretože prístroj sám prípravu automaticky ukončí.
Na vajcia sa vám bude hodiť:
Pošírované alebo stratené vajcia

- Malý hrniec naplňte do 3/4 vodou a priveďte k varu.
- Potom teplotu mierne stiahnite a do vody pridajte dve lyžičky octu.
- Vajcia rozklepnite do malej misky, prípadne do formičky na varenie vajec.
- Vodu v hrnci rozmiešajte vareškou a vytvorte vír.
- Rozklepnuté vajcia potom pomaly dajte do vody. Malo by sa trochu točiť.
- Po 10 sekundách lyžičkou opatrne vyskúšajte, či sa vajce neprichytilo ku dnu hrnca.
- Vajcia nechajte variť na miernom ohni približne 3 minúty.
0













