Naproti tomu
nože kované za tepla sú totiž vytvarované do tvaru písmene V až k ostriu, ktoré následne stačí len dobrúsiť. Sú ťažšie, odolnejšie a vydržia dlhšie ostré. Vďaka V profilu čepeľ ľahšie prechádza krájanými surovinami, takže sa pri práci s nimi neunavíte ani pri dlhšie trvajúcom krájaní. Preto vyhovujú aj profesionálnym kuchárom. V ponuke však máme tiež súpravu PRECIOSO, ktorá spája výhody oboch typov nožov.
Rukoväte a technika držania
Nože môžete držať klasicky, alebo rovnako ako profesionálny kuchári – teda nielen za rukoväť, ale čiastočne aj za čepeľ. K tomuto účelu si môžete zaobstarať špeciálne nože s hladkým prechodom medzi rukoväťou a čepeľou.
Rukoväte všetkých našich nožov sú tvarované tak, aby sa pohodlne a bezpečne držali , nože PRECIOSO sme však navyše vybavili špeciálnou protišmykovou úpravou, vďaka ktorej môžete bez rizika krájať aj s mastnými alebo mokrými dlaňami.