Ananásová bábovka

Ananásová bábovka je úplne iný bábovkový druh ako bežné bábovky. Je extra vláčna, až šťavnatá, sladká a na okrajoch mierne chrumkavá.
Budete potrebovať:
- 480 g kryštálového cukru
- 450 g ananásu z plechovky - dôkladne zbaveného nálevu a pokrájaného na menšie kúsky
- 250 g hladkej múky
- 225 g masla izbovej teploty
- 180 ml kyslého cmaru
- 50 g kukuričného škrobu
- 4 vajcia
- ½ lyžičky soli
- vanilkový extrakt podľa chuti
Postup:
Zliatinovú formu na pečenie vystriekajte olejom a vysypte polohrubou múkou. Zmiešajte múku so škrobom a 2x preosejte. Dajte bokom. Mixérom vyšľahajte cukor s maslom. Pridajte vanilkový extrakt a soľ. Pozvoľna primiešajte cmar a postupne pridávajte vajcia aj pripravenú múku. Neprešľahajte. Do zmesi zľahka vmiešajte ananás a cesto vlejte do formy na pečenie. Pečte cca 80 minút na 160 °C, skontrolujte špajľou.Vychladnutú bábovku ozdobte polevou, ktorú pripravíte zmiešaním ananásového nálevu a práškového cukru.
Čo využijete:
0













