Bezlepková gaštanová torta

Ingrediencie:
Na korpus:
- 11 vajec
- 200 g práškového cukru
- 100 g varených gaštanov, jemne nasekaných
- 80 g mandľovej múky alebo mandlí
- 1 lyžička ryžovej múky
- maslo na vymastenie a kukuričná múka na vysypanie formy
Na krém:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 100 g varených gaštanov
- 100 g práškového cukru
Postup na korpus:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Zo žĺtkov a cukru vyšľahajte jemnú penu. Mandle nastrúhajte najemno alebo použite múku. Zo 4 bielkov vyšľahajte hustý sneh. Všetky suroviny zľahka premiešajte. Pripravte tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu približne 35–40 minút.
Príprava krému:
Cukor a tvaroh vyšľahajte. Krémom ozdobte vrchnú časť koláča a posypte nasekanými gaštanmi.
Náš tip: Koláč môžete navyše ozdobiť čokoládovými hoblinami.
Pri rozkrojení korpusu napoly vodorovným rezom a na natretie krému v dvoch vrstvách budete potrebovať dvojnásobné množstvo tvarohu a nasekané gaštany rozdeľte napoly.













