Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Ingrediencie:
Na korpus:
Na krém:
Postup na korpus:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Zo žĺtkov a cukru vyšľahajte jemnú penu. Mandle nastrúhajte najemno alebo použite múku. Zo 4 bielkov vyšľahajte hustý sneh. Všetky suroviny zľahka premiešajte. Pripravte tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu približne 35–40 minút.
Príprava krému:
Cukor a tvaroh vyšľahajte. Krémom ozdobte vrchnú časť koláča a posypte nasekanými gaštanmi.
Náš tip: Koláč môžete navyše ozdobiť čokoládovými hoblinami.
Pri rozkrojení korpusu napoly vodorovným rezom a na natretie krému v dvoch vrstvách budete potrebovať dvojnásobné množstvo tvarohu a nasekané gaštany rozdeľte napoly.