info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyBezlepková gaštanová torta

Bezlepková gaštanová torta

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 11 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g varených gaštanov, jemne nasekaných
  • 80 g mandľovej múky alebo mandlí
  • 1 lyžička ryžovej múky
  • maslo na vymastenie a kukuričná múka na vysypanie formy

Na krém:

  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 100 g varených gaštanov
  • 100 g práškového cukru

Postup na korpus:

Žĺtky oddeľte od bielkov. Zo žĺtkov a cukru vyšľahajte jemnú penu. Mandle nastrúhajte najemno alebo použite múku. Zo 4 bielkov vyšľahajte hustý sneh. Všetky suroviny zľahka premiešajte. Pripravte tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu približne 35–40 minút.

Príprava krému:

Cukor a tvaroh vyšľahajte. Krémom ozdobte vrchnú časť koláča a posypte nasekanými gaštanmi.

Náš tip: Koláč môžete navyše ozdobiť čokoládovými hoblinami.
Pri rozkrojení korpusu napoly vodorovným rezom a na natretie krému v dvoch vrstvách budete potrebovať dvojnásobné množstvo tvarohu a nasekané gaštany rozdeľte napoly.

Budú sa vám hodiť: