Bravčové kocky na pive

Koreňová zelenina dáva správnu chuť mnohým obľúbeným jedlám. Vyskúšajte bravčové kocky na pive, kde chutí skvele.
Nachystajte si:
• 750 g bravčového mäsa na guláš
• 100 ml oleja
• soľ a korenie
• 120 g mrkvy
• 60 g petržlenu
• 60 g zeleru
• 1 cibuľa
• 3 strúčiky cesnaku
• 3 lyžičky paradajkového pretlaku
• 300 ml tmavého piva
• 3 bobkové listy
• 5 guličiek nového korenia
• 5 guličiek korenia
• 3 vetvičky čerstvého tymianu
• 500 ml vývaru
• 50 g hladkej múky
Postup:
Vo väčšom hrnci orestujte na oleji dozlatista osolené a okorenené mäso nakrájané na kocky. Mäso dajte bokom, do výpeku v hrnci pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a mrkvu, petržlen a zeler nakrájané krájačom kociek HANDY. Restujte na miernom plameni, pridajte paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, prilejte pivo a krátko premiešajte. Pridajte korenie a tymian, vložte späť mäso, zalejte vývarom a duste domäkka. Na záver vmiešajte vopred pripravenú zápražku a už len krátko povarte.NÁŠ TIP: Namiesto zápražky môžete roztlačiť alebo rozmixovatť časť zeleniny a tým tekutinu v hrnci zahustiť.
S receptom vám pomôžu:
0













