info text

Černicové tartaletky

Forma 6 tartaletiek DELÍCIA 26 X 18 cm - obrázok

Ingrediencie:

Na 12 kúskov, na cesto :
  • 1 vaječný žĺtok
  • 60 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • citrónová kôra podľa chuti
Na černicovú náplň :
  • 100 ml 33% smotany
  • 150 g bielej čokolády
  • 2 lyžičky černicového džemu
  • 1 čajová lyžička sušených malín
  • čerstvé černice a ďalšie ovocie na ozdobenie

Postup:

Všetky ingrediencie na cesto starostlivo spracujte do hladkého cesta a nechajte uležať do druhého dňa v chladničke. Pripravené cesto vtláčajte do formy, ponechajte vždy jamku pre náplň tartaletky. Pečte v rúre na 180° C približne 8 až 10 minút dozlatista.

Medzitým pripravte čokoládovú ganache. Smotanu v rajnici zohrejte k bodu varu, odstavte zo sporáka, pridajte bielu čokoládu, vymiešajte do hladkej konzistencie a dajte bokom vychladnúť. Do ganache pridajte černicovú marmeládu a prášok zo sušených malín, naposledy dôkladne premiešajte a zmes vlejte do vychladnutých tartaletiek. Na záver ich ozdobte čerstvým ovocím.

S prípravou pomôžu: