Černicové tartaletky

Ingrediencie:
Na 12 kúskov, na cesto :- 1 vaječný žĺtok
- 60 g práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 125 g masla
- citrónová kôra podľa chuti
- 100 ml 33% smotany
- 150 g bielej čokolády
- 2 lyžičky černicového džemu
- 1 čajová lyžička sušených malín
- čerstvé černice a ďalšie ovocie na ozdobenie
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto starostlivo spracujte do hladkého cesta a nechajte uležať do druhého dňa v chladničke. Pripravené cesto vtláčajte do formy, ponechajte vždy jamku pre náplň tartaletky. Pečte v rúre na 180° C približne 8 až 10 minút dozlatista.
Medzitým pripravte čokoládovú ganache. Smotanu v rajnici zohrejte k bodu varu, odstavte zo sporáka, pridajte bielu čokoládu, vymiešajte do hladkej konzistencie a dajte bokom vychladnúť. Do ganache pridajte černicovú marmeládu a prášok zo sušených malín, naposledy dôkladne premiešajte a zmes vlejte do vychladnutých tartaletiek. Na záver ich ozdobte čerstvým ovocím.
Medzitým pripravte čokoládovú ganache. Smotanu v rajnici zohrejte k bodu varu, odstavte zo sporáka, pridajte bielu čokoládu, vymiešajte do hladkej konzistencie a dajte bokom vychladnúť. Do ganache pridajte černicovú marmeládu a prášok zo sušených malín, naposledy dôkladne premiešajte a zmes vlejte do vychladnutých tartaletiek. Na záver ich ozdobte čerstvým ovocím.
S prípravou pomôžu:
0













