Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyBez mäsaDomáci cibuľový chlieb

Domáci cibuľový chlieb

Čas prípravy: 120 minút
Náročnosť: *

Ingrediencie:

  • 700 ml vlažnej vody
  • 600 g pšeničnej hladkej múky
  • 400 g ražnej chlebovej múky
  • 200 g cibule
  • 80 g bravčovej masti
  • 30 g droždia
  • 25 ml octu
  • 5 g rasce
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
1. Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti do zlatista. Osmaženú cibuľku sceďte.

2. Čerstvé droždie rozpustite v malom množstve vody zmiešanej s cukrom a nechajte nabehnúť.

3. Do misy nalejte vlažnú vodu, pridajte všetky suroviny, uzavrite poklopom a pretrepaním všetko spojte. Cesto vyklopte na dosku a vypracujte na hladké cesto, vložte späť do misy s poklopom a položte na gélový ohrievač. Nechajte kysnúť cca 30 minút.

4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely a vypracujte z neho na pomúčenej doske bochníčky, ktoré vložte do múkou vysypaného a tukom vystriekaného košíka s miskou hladkou stranou dole. Takto pripravené cesto nechajte znova kysnúť cca 40 minút.

5. Vykysnuté cesto vyklopte na predhriaty plech, potrite slanou vodou a pečte v rúre s hrnčekom vody na 250 °C cca 3 minúty, vodu vyberte, znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších cca 40 minút.

Na prípravu receptu sa vám budú hodiť