1. Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti do zlatista. Osmaženú cibuľku sceďte.
2. Čerstvé droždie rozpustite v malom množstve vody zmiešanej s cukrom a nechajte nabehnúť.
3. Do misy nalejte vlažnú vodu, pridajte všetky suroviny, uzavrite poklopom a pretrepaním všetko spojte. Cesto vyklopte na dosku a vypracujte na hladké cesto, vložte späť do misy s poklopom a položte na gélový ohrievač. Nechajte kysnúť cca 30 minút.
4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely a vypracujte z neho na pomúčenej doske bochníčky, ktoré vložte do múkou vysypaného a tukom vystriekaného
košíka s miskou hladkou stranou dole. Takto pripravené cesto nechajte znova kysnúť cca 40 minút.
5. Vykysnuté cesto vyklopte na predhriaty plech, potrite slanou vodou a pečte v rúre s hrnčekom vody na 250 °C cca 3 minúty, vodu vyberte, znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších cca 40 minút.