Domáci cibuľový chlieb
Čas prípravy: 120 minút
Náročnosť: *
Náročnosť: *
Ingrediencie:
- 700 ml vlažnej vody
- 600 g pšeničnej hladkej múky
- 400 g ražnej chlebovej múky
- 200 g cibule
- 80 g bravčovej masti
- 30 g droždia
- 25 ml octu
- 5 g rasce
- 2 čajové lyžičky soli
- 1 čajová lyžička cukru
1. Najemno nakrájanú cibuľu opražte na masti do zlatista. Osmaženú cibuľku sceďte.
2. Čerstvé droždie rozpustite v malom množstve vody zmiešanej s cukrom a nechajte nabehnúť.
3. Do misy nalejte vlažnú vodu, pridajte všetky suroviny, uzavrite poklopom a pretrepaním všetko spojte. Cesto vyklopte na dosku a vypracujte na hladké cesto, vložte späť do misy s poklopom a položte na gélový ohrievač. Nechajte kysnúť cca 30 minút.
4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely a vypracujte z neho na pomúčenej doske bochníčky, ktoré vložte do múkou vysypaného a tukom vystriekaného košíka s miskou hladkou stranou dole. Takto pripravené cesto nechajte znova kysnúť cca 40 minút.
5. Vykysnuté cesto vyklopte na predhriaty plech, potrite slanou vodou a pečte v rúre s hrnčekom vody na 250 °C cca 3 minúty, vodu vyberte, znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších cca 40 minút.
2. Čerstvé droždie rozpustite v malom množstve vody zmiešanej s cukrom a nechajte nabehnúť.
3. Do misy nalejte vlažnú vodu, pridajte všetky suroviny, uzavrite poklopom a pretrepaním všetko spojte. Cesto vyklopte na dosku a vypracujte na hladké cesto, vložte späť do misy s poklopom a položte na gélový ohrievač. Nechajte kysnúť cca 30 minút.
4. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely a vypracujte z neho na pomúčenej doske bochníčky, ktoré vložte do múkou vysypaného a tukom vystriekaného košíka s miskou hladkou stranou dole. Takto pripravené cesto nechajte znova kysnúť cca 40 minút.
5. Vykysnuté cesto vyklopte na predhriaty plech, potrite slanou vodou a pečte v rúre s hrnčekom vody na 250 °C cca 3 minúty, vodu vyberte, znížte teplotu na 180 °C a pečte ďalších cca 40 minút.
Na prípravu receptu sa vám budú hodiť
0













