Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Ingrediencie:
Postup:
Umytú kapustu nakrájajte najemno alebo nastrúhajte na strúhadle. Dajte ju do misy spolu so soľou, medom, vínnym octom, vínom (ako alternatívu môžete použiť 100% jablčný džús). Pridajte korenie a nechajte marinovať cez noc v chladničke. Nakrájajte cibuľu najemno, osmažte ju v hrnci na oleji. Pridajte červenú kapustu s nálevom a varte ho na strednom ohni zhruba 1 hodinu do zmäknutia. V priebehu dusenia dolievajte podľa potreby vodou a dochuťte soľou.
NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dusenú kapustu sa výborne hodí k pečenému mäsu, kde je v základe použité červené víno.