Dusená kapusta na víne

Ingrediencie:
- 1 kg červenej kapusty
- 1 stredná cibuľa
- olej
- 2 lyžičky medu
- 50 ml červeného vínneho octu
- 200 ml červeného vína
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 lyžička zemiakového škrobu
- soľ a korenie
Postup:
Umytú kapustu nakrájajte najemno alebo nastrúhajte na strúhadle. Dajte ju do misy spolu so soľou, medom, vínnym octom, vínom (ako alternatívu môžete použiť 100% jablčný džús). Pridajte korenie a nechajte marinovať cez noc v chladničke. Nakrájajte cibuľu najemno, osmažte ju v hrnci na oleji. Pridajte červenú kapustu s nálevom a varte ho na strednom ohni zhruba 1 hodinu do zmäknutia. V priebehu dusenia dolievajte podľa potreby vodou a dochuťte soľou.
NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dusenú kapustu sa výborne hodí k pečenému mäsu, kde je v základe použité červené víno.













