• Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Dusená kapusta na víne

ReceptyBez mäsa
25. 10. 2022

 

Ingrediencie:

  • 1 kg červenej kapusty
  • 1 stredná cibuľa
  • olej 
  • 2 lyžičky medu
  • 50 ml červeného vínneho octu
  • 200 ml červeného vína
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžička zemiakového škrobu
  • soľ a korenie

Postup:

Umytú kapustu nakrájajte najemno alebo nastrúhajte na strúhadle. Dajte ju do misy spolu so soľou, medom, vínnym octom, vínom (ako alternatívu môžete použiť 100% jablčný džús). Pridajte korenie a nechajte marinovať cez noc v chladničke. Nakrájajte cibuľu najemno, osmažte ju v hrnci na oleji. Pridajte červenú kapustu s nálevom a varte ho na strednom ohni zhruba 1 hodinu do zmäknutia. V priebehu dusenia dolievajte podľa potreby vodou a dochuťte soľou.

NÁŠ TIP: Tento typ receptu na dusenú kapustu sa výborne hodí k pečenému mäsu, kde je v základe použité červené víno. 

Budú sa vám hodiť: