Empanadas

Ingrediencie:
Na náplň:- 250 g mletého hovädzieho mäsa.
- 70 g paradajkového pretlaku
- 50 g hrášku
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 1 stopkatý zeler
- 100 g zemiakov
- ½ čajovej lyžičky rasce
- ½ čajovej lyžičky škorice
- cesnak podľa chuti
- chilli podľa chuti
- soľ a korenie
- 1 vajce na obalenie
- 360 g hladkej múky
- 170 g studeného masla
- 80 ml vody
- 1 vajce
- ½ čajovej lyžičky soli
Postup:
Najprv spracujte cesto. Zmiešajte v mise múku a soľ Pridajte maslo nakrájané na kocky a vytvorte cesto v konzistencii mrveničky. Primiešajte vajcia a vypracujte hladké cesto. Dajte vychladiť.
Náplň do taštičiek pripravte orestovaním mäsa na oleji, pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a zemiaky nakrájané na jemné kocky, restujte do čiastočného zmäknutia zeleniny Pridajte cesnak, pretlak, všetko korenie a krátko zarestujte. Na záver primiešajte hrášok a celú zmes nechajte vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozvaľkajte a pomocou formičky na plnené taštičky a cestoviny ho vykrojte, naplňte, pomocou formičky uzavrite, potrite vajíčkom a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C.
Náplň do taštičiek pripravte orestovaním mäsa na oleji, pridajte cibuľu, mrkvu, zeler a zemiaky nakrájané na jemné kocky, restujte do čiastočného zmäknutia zeleniny Pridajte cesnak, pretlak, všetko korenie a krátko zarestujte. Na záver primiešajte hrášok a celú zmes nechajte vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozvaľkajte a pomocou formičky na plnené taštičky a cestoviny ho vykrojte, naplňte, pomocou formičky uzavrite, potrite vajíčkom a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C.
S prípravou pomôžu:
0












