Hovädzí guláš z elektrického tlakového hrnca PRESIDENT

Nachystajte si
- 1 kg hovädzieho mäsa na guláš
- 800 g nakrájanej cibule
- 100 g bravčovej masti
- 200 ml oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 lyžica rasce
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- 2 lyžičky majoránky
- 2 bobkové listy
- 2 lyžičky soli
- 1 lyžička práškového cukru
- mleté korenie
Postup:
Do varnej misy nalejte 100 ml oleja, pridajte masť a nakrájanú cibuľu. Spustite program Vyprážanie (Fry), intenzitu varenia nastavte na Vyššia (More). Po opražení cibuľu vyberte a uložte bokom. Do varnej misy dajte zvyšných 100 ml oleja a počkajte, až sa zohreje. Mäso posypané rascou nakrájané na veľkosť cca 3 x 3 cm orestujte v rozpálenom oleji, poprášte paprikou, osoľte, okoreňte a pridajte opraženú cibuľu. V 500 ml vody rozšľahajte lyžicu múky a pridajte ju k orestovanému mäsu. Zmes dôkladne premiešajte a program Vyprážanie (Fry) ukončite. K orestovanému mäsu pridajte bobkový list a prelisovaný cesnak. Tlakový hrniec uzavrite vekom, spustite program Mäso/Dusenie (Meat/Stew) a guláš uvarte. Po ukončení fázy Varenia (Cooking) tlakový hrniec otvorte a guláš pred podávaním dochuťte majoránkou a cukrom.













