info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Hovädzie na hubách

ReceptyMäsové
9. 11. 2023


Pripravte si:

  • 500 g hovädzej roštenky na plátky
  • 700 ml hovädzieho vývaru
  • 350 g lesných hríbov
  • 150 ml červeného suchého vína
  • 100 g slaniny na kocky
  • 100 ml oleja
  • 30 g masla
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie

Postup:

Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a opečte z obidvoch strán na časti oleja. Odložte ho bokom. Do čistej panvice s trochou oleja vsypte slaninu, cibuľu nakrájanú nadrobno a restujte dozlatista. Zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol zhruba 3 minúty a vložte opečené mäso. Zalejte vývarom, pridajte bobkový list a duste v tlakovom  hrnci 15 minút. Medzitým opečte pokrájané hríby na masle so zvyšným  olejom, ochuťte rascou, korením, soľou a dajte bokom. K podusenému mäsu pridajte opečené hríby, roztlačený cesnak a ešte povarte cca 15 minút.

Náš tip: Omáčku môžete dochutiť horčicou.


Čo budete potrebovať: