Pripravte si:
- 500 g hovädzej roštenky na plátky
- 700 ml hovädzieho vývaru
- 350 g lesných hríbov
- 150 ml červeného suchého vína
- 100 g slaniny na kocky
- 100 ml oleja
- 30 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy
- 2 cibule
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie
Postup:
Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a opečte z obidvoch strán na časti oleja. Odložte ho bokom. Do čistej panvice s trochou oleja vsypte slaninu, cibuľu nakrájanú nadrobno a restujte dozlatista. Zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol zhruba 3 minúty a vložte opečené mäso. Zalejte vývarom, pridajte bobkový list a duste v tlakovom hrnci 15 minút. Medzitým opečte pokrájané hríby na masle so zvyšným olejom, ochuťte rascou, korením, soľou a dajte bokom. K podusenému mäsu pridajte opečené hríby, roztlačený cesnak a ešte povarte cca 15 minút.
Náš tip: Omáčku môžete dochutiť horčicou.