Hovädzie na hubách

Pripravte si klasický recept v podobe hovädzieho na hubách. Zájdite k mäsiarovi pre hovädziu roštenku a s pomocou tlakového hrnca vyčarujte dokonalý víkendový obed, s ktorým doma naozaj zabodujete.
Pripravte si:
- 500 g hovädzej roštenky na plátky
- 700 ml hovädzieho vývaru
- 350 g lesných húb
- 150 ml červeného suchého vína
- 100 g slaniny na kocky
- 100 ml oleja
- 30 g masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy
- 2 cibule
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžička mletej rasce
- soľ a korenie
Postup:
Mäso naklepte, osoľte, okoreňte, obaľte v múke a opečte z obidvoch strán na časti oleja. Odložte ho bokom. Do čistej panvice s trochou oleja vsypte slaninu, cibuľu nakrájanú nadrobno a orestujte dozlatista. Zalejte vínom, nechajte odpariť alkohol približne 3 minúty a vložte opečené mäso. Zalejte vývarom, pridajte bobkový list a duste v tlakovom hrnci 15 minút. Medzitým opečte pokrájané hríby na masle so zvyšným olejom, ochuťte kmínom, korením, soľou a dajte bokom. K podusenému mäsu pridajte opečené hríby, rozotrený cesnak a ešte povarte cca 15 minút.Náš tip: Omáčku môžete dochutiť horčicou.
Čo budete potrebovať
0













