Hubové pappardelle

Ingredience:
Na cesto:- 200 g hladkej múky 00
- 2 vajcia + 1 žĺtok
- 10 ml vody
- 500 g húb
- 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a korenie
- parmezán na pečenie
- 150 ml 33% smotany
- 50 g syra Gruyere
- 10 g parmezánu
- 2 žĺtky
- 1 bobkový list
- 1 strúčik cesnaku
- muškátový oriešok
- vetvička tymiánu
- soľ a korenie
- 1 polievková lyžica masla na opečenie húb
Postup:
Ingrediencie na cesto zmiešajte v robote a vypracujte hladké cesto. Zabalené do potravinovej fólie ho dajte vychladiť na 40 minút do chladničky. Na strojčeku na cestoviny postupne nastavte stupeň č. 1–3 a vyvaľkajte pláty s dĺžkou cca 50 cm. Pláty rozkrájajte pomocou radla na rozmer 3 x 50 cm, varte v osolenej vode. Po scedení cestoviny natiahnite a osušte. Nakrájajte 2–3 huby na plátky, dajte bokom. Ostatné nadrobno nakrájané huby a šalotku orestujte na panvici cca 10 minút. Ochuťte soľou, čiernym korením, rozotreným cesnakom a nakoniec primiešajte nasekanú petržlenovú vňať. Na každý plát naneste hubovú zmes a zarolujte do špirály. Dajte na plech s papierom na pečenie, posypte nastrúhaným parmezánom a krátko zapečte v rúre na 180 °C do momentu rozpustenia syra. Do rajnice nalejte smotanu, priveďte do varu, pridajte bobkový list, cesnak, tymian a muškátový oriešok, nechajte lúhovať cca 10 minút. Rajnicu vložte do vodného kúpeľa, pridajte žĺtky a šľahajte do peny. Primiešajte oba syry a nechajte ich rozpustiť v omáčke. Nakoniec omáčku sceďte. Zapečenú cestovinu podávajte s omáčkou a na masle opečeným plátkom huby.
Inšpirujte sa:
0













