Obrázok v notifikačnej lište

Hubové pappardelle

Strojček na prípravu cestovín GrandCHEF - obrázok

Ingredience:

Na cesto:
  • 200 g hladkej múky 00
  • 2 vajcia + 1 žĺtok
  • 10 ml vody
Na náplň:
  • 500 g húb
  • 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a korenie
  • parmezán na pečenie
Na syrovú omáčku:
  • 150 ml 33% smotany
  • 50 g syra Gruyere
  • 10 g parmezánu
  • 2 žĺtky
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku
  • muškátový oriešok
  • vetvička tymiánu
  • soľ a korenie
  • 1 polievková lyžica masla na opečenie húb

Postup:

Ingrediencie na cesto zmiešajte v robote a vypracujte hladké cesto. Zabalené do potravinovej fólie ho dajte vychladiť na 40 minút do chladničky. Na strojčeku na cestoviny postupne nastavte stupeň č. 1–3 a vyvaľkajte pláty s dĺžkou cca 50 cm. Pláty rozkrájajte pomocou radla na rozmer 3 x 50 cm, varte v osolenej vode. Po scedení cestoviny natiahnite a osušte. Nakrájajte 2–3 huby na plátky, dajte bokom. Ostatné nadrobno nakrájané huby a šalotku orestujte na panvici cca 10 minút. Ochuťte soľou, čiernym korením, rozotreným cesnakom a nakoniec primiešajte nasekanú petržlenovú vňať. Na každý plát naneste hubovú zmes a zarolujte do špirály. Dajte na plech s papierom na pečenie, posypte nastrúhaným parmezánom a krátko zapečte v rúre na 180 °C do momentu rozpustenia syra. Do rajnice nalejte smotanu, priveďte do varu, pridajte bobkový list, cesnak, tymian a muškátový oriešok, nechajte lúhovať cca 10 minút. Rajnicu vložte do vodného kúpeľa, pridajte žĺtky a šľahajte do peny. Primiešajte oba syry a nechajte ich rozpustiť v omáčke. Nakoniec omáčku sceďte. Zapečenú cestovinu podávajte s omáčkou a na masle opečeným plátkom huby.

Inšpirujte sa: