info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéJahňací guláš z tlakového hrnca

Jahňací guláš z tlakového hrnca

MäsovéRecepty
6. 4. 2023
Jahňací guláš z tlakového hrnca


Do 4-litrového tlakového hrnca budete potrebovať:

  • 1 kg jahňacieho mäsa ( nožina, pliecko, stehno alebo kombinácia)
  • 50 ml oleja
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 2 ks nadrobno nakrájanej cibule
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 l vody alebo vývaru
  • 1 ks červenej a zelenej papriky
  • majoránka a cesnak podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky a 2 lyžice masla na zápražku
Postup:
Opečte cibuľku na oleji dozlatista. Pridajte mäso, osoľte, okoreňte a opečte zo všetkých strán. Primiešajte pretlak, krátko orestujte, prisypte papriku, opäť krátko orestujte a zalejte vývarom alebo vodou. Ochuťte roztlačeným cesnakom a uzavrite tlakový hrniec. Varte domäkka cca 30 minút podľa návodu k tlakovému hrncu. Uvarené mäso vyberte a šťavu zahustite zápražkou, 15 minút varte za občasného miešania. Do šťavy vráťte mäso, obe papriky nakrájané na prúžky a povarte cca 10 minút. Dochuťte majoránom. Guláš najlepšie chutí s čerstvo nakrájanou cibuľou, krajcom domáceho chleba alebo knedľou.
 


Prípravu a servírovanie tohto jedla vám uľahčia: