Obrázok v notifikačnej lište

Kaiserky a raženky

Čas prípravy: 75 min
Náročnosť: **
Energetická hodnota (kJ): 2271

Ingrediencie (10 kaiseriek a 6 raženiek):

  • 400 g polohrubej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 g varených zemiakov
  • (1 ks) 35 g bravčovej masti
  • 20 g droždia
  • 10 g soli
  • 5 g cukru
  • rasca
  • hrubozrnná soľ
1. Do múky prilejte mlieko a postupne pridávajte nastrúhané varené zemiaky, rozpustenú masť, droždie, soľ a cukor. Všetko premiešajte a pripravte cesto, ktoré nechajte vykysnúť.

2. Po vykysnutí rozdeľte na 10 (kaiserky) alebo 6 (raženky) rovnakých bochníkov, dajte na plech a nechajte znova krátko vykysnúť.

3. Pomocou formičky vytlačte v bochníkoch hlboké dekory a nechajte krátko vykysnúť.

4. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte hrubozrnnou soľou, rascou alebo semienkami. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút. Podobným spôsobom pripravte raženky a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 18 minút.

5. Po vychladnutí použite pečivo na prípravu sendvičov.

Na prípravu receptu sa vám budú hodiť