Kaiserky a raženky
Čas prípravy: 75 min
Náročnosť: **
Energetická hodnota (kJ): 2271
Náročnosť: **
Energetická hodnota (kJ): 2271
Ingrediencie (10 kaiseriek a 6 raženiek):
- 400 g polohrubej múky
- 250 ml mlieka
- 100 g varených zemiakov
- (1 ks) 35 g bravčovej masti
- 20 g droždia
- 10 g soli
- 5 g cukru
- rasca
- hrubozrnná soľ
1. Do múky prilejte mlieko a postupne pridávajte nastrúhané varené zemiaky, rozpustenú masť, droždie, soľ a cukor. Všetko premiešajte a pripravte cesto, ktoré nechajte vykysnúť.
2. Po vykysnutí rozdeľte na 10 (kaiserky) alebo 6 (raženky) rovnakých bochníkov, dajte na plech a nechajte znova krátko vykysnúť.
3. Pomocou formičky vytlačte v bochníkoch hlboké dekory a nechajte krátko vykysnúť.
4. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte hrubozrnnou soľou, rascou alebo semienkami. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút. Podobným spôsobom pripravte raženky a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 18 minút.
5. Po vychladnutí použite pečivo na prípravu sendvičov.
2. Po vykysnutí rozdeľte na 10 (kaiserky) alebo 6 (raženky) rovnakých bochníkov, dajte na plech a nechajte znova krátko vykysnúť.
3. Pomocou formičky vytlačte v bochníkoch hlboké dekory a nechajte krátko vykysnúť.
4. Potrite rozšľahaným vajcom a posypte hrubozrnnou soľou, rascou alebo semienkami. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 minút. Podobným spôsobom pripravte raženky a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C približne 18 minút.
5. Po vychladnutí použite pečivo na prípravu sendvičov.
Na prípravu receptu sa vám budú hodiť
0













