Kapor na mede a viedenský zemiakový šalát

Pripravte si:
na filety z kapra na mede:- 8 filetov z kapra
- 80 g masla
- 8 polievkových lyžíc medu
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 2 lyžice worcesteru
- 80 g vlašských orechov
- soľ a korenie
- 1 kg zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 4 malé nakladané uhorky
- 1 PL hrubej horčice
- 1 PL plnotučnej horčice
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
- 2 polievkové lyžice uhorkového likéru
- hladkolistá petržlenová vňať
Postup:
Rúru predhrejte na 180 °C. Filety z kapra umyte, osušte a dochuťte soľou s korením. Rozpustené maslo zmiešajte s medom, horčicou a worcesterom. Zmes votrite do filiet a vložte ich do maslom vymasteného pekáča. Potom ich posypte nakrájanými orechmi, prelejte zvyšnou omáčkou z masla a zakryte alobalom. Po cca 20 minútach pečenia alobal zložte, kapra podlejte trochou vody a dopečte dozlatista.
Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode. Nechajte ich vychladnúť, potom olúpte a všetky nakrájajte na kolieska, rovnako tak červenú cibuľu. V mise všetko zmiešajte a postupne dochuťte olejom, horčicou, soľou a čiernym korením. Podľa chuti pridajte aj uhorkový rôsol a nakoniec zasypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode. Nechajte ich vychladnúť, potom olúpte a všetky nakrájajte na kolieska, rovnako tak červenú cibuľu. V mise všetko zmiešajte a postupne dochuťte olejom, horčicou, soľou a čiernym korením. Podľa chuti pridajte aj uhorkový rôsol a nakoniec zasypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čo budete potrebovať:
0













