Obrázok v notifikačnej lište
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéKapor na mede a viedenský zemiakový šalát

Kapor na mede a viedenský zemiakový šalát

Jedálenský príbor CLASSIC, súprava 24 ks - obrázok

Pripravte si:

na filety z kapra na mede:
  • 8 filetov z kapra
  • 80 g masla
  • 8 polievkových lyžíc medu
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice worcesteru
  • 80 g vlašských orechov
  • soľ a korenie
na viedenský zemiakový šalát:
  • 1 kg zemiakov
  • 1 červená cibuľa
  • 4 malé nakladané uhorky
  • 1 PL hrubej horčice
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 2 polievkové lyžice uhorkového likéru
  • hladkolistá petržlenová vňať

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C. Filety z kapra umyte, osušte a dochuťte soľou s korením. Rozpustené maslo zmiešajte s medom, horčicou a worcesterom. Zmes votrite do filiet a vložte ich do maslom vymasteného pekáča. Potom ich posypte nakrájanými orechmi, prelejte zvyšnou omáčkou z masla a zakryte alobalom. Po cca 20 minútach pečenia alobal zložte, kapra podlejte trochou vody a dopečte dozlatista.

Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode. Nechajte ich vychladnúť, potom olúpte a všetky nakrájajte na kolieska, rovnako tak červenú cibuľu. V mise všetko zmiešajte a postupne dochuťte olejom, horčicou, soľou a čiernym korením. Podľa chuti pridajte aj uhorkový rôsol a nakoniec zasypte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Čo budete potrebovať: