Karfiolová frittata

Zloženie:
- 1 stredne veľká hlava karfiolu
- 250 ml smotany 33 %
- 100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
- 125 g syra
- 100 g syra s modrou plesňou
- 50 g špenátových listov
- 8 vajec
- 1 čajová lyžička papriky
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 polievková lyžica medovej horčice
- 1 polievková lyžica oleja
- soľ a korenie
Postup:
Karfiol očistite, rozdeľte na menšie kúsky a minútu povarte v osolenej vode. Sceďte.
Slaninu opečte na oleji do zlatista, potom pridajte špenátové listy a nechajte krátko zavädnúť. Sceďte.
V mise zmiešajte vajcia, smotanu, horčicu, korenie.
Pripravený karfiol vložte do formy na pečenie, pridajte slaninu so špenátom, posypte polovicou nastrúhaného syra s modrou plesňou a goudou a dajte na minútu zapiecť, vlejte vaječnú zmes, posypte zvyšným syrom a dajte piecť do rúry predhriatej na 170 °C po dobu cca 35 minút. Frittata musí mať pevnú konzistenciu po upečení. Na podávanie vyskúšajte bambusové špajdle s hrotom.
Slaninu opečte na oleji do zlatista, potom pridajte špenátové listy a nechajte krátko zavädnúť. Sceďte.
V mise zmiešajte vajcia, smotanu, horčicu, korenie.
Pripravený karfiol vložte do formy na pečenie, pridajte slaninu so špenátom, posypte polovicou nastrúhaného syra s modrou plesňou a goudou a dajte na minútu zapiecť, vlejte vaječnú zmes, posypte zvyšným syrom a dajte piecť do rúry predhriatej na 170 °C po dobu cca 35 minút. Frittata musí mať pevnú konzistenciu po upečení. Na podávanie vyskúšajte bambusové špajdle s hrotom.
S prípravou pomôžu:
0













