Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Zemiaky v šupke uvarte deň vopred v osolenej vode a po vychladnutí olúpte. Nastrúhajte na jemnom strúhadle, osoľte, pridajte hladkú múku a vypracujte cesto. Múky dajte len toľko, aby cesto bolo vláčne, nelepilo sa a dalo sa krásne vyvaľkať.
Lokše vyvaľkajte natenko, dajte na horúcu suchú panvicu a opekajte po dobu cca 1 minútu z každej strany. Po opečení potrite jednu stranu rozpustenou masťou a druhú lekvárom a posypte makom a cukrom. Zabaľte a podávajte teplé.
NÁŠ TIP: Lokše sú tiež vhodná príloha k pečenej husi. Možno ich naplniť napríklad aj hydinovou pečeňou.