Obrázok v notifikačnej lište

Lotusková torta

Forma na tortu rozkladacia DELÍCIA ø 18 cm - obrázok

Ingredience:

Na cesto:
  • 250 g zmäknutého masla.
  • 150 g trstinového cukru
  • 65 ml repkového oleja
  • 450 g hladkej múky
  • 1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 160 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 100 g sušienok Lotus + na ozdobu
Na krém:
  • 600 g smotanového syra
  • 300 g Lotus nátierky
  • 60 ml smotany na šľahanie

Postup:

Predhrejte rúru na 170 °C a tri rovnaké formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie. Zmäknuté maslo s olejom a cukrom vyšľahajte ručným šľahačom do nadýchanej peny, trvá to niekoľko minút. V ďalšej mise pripravte sypkú zmes zmiešaním múky, kypriaceho prášku a soli, dajte bokom. Do vyšľahaného masla pridajte po jednom vajcia, každé starostlivo zašľahajte, až potom dajte ďalšie. Zapracujte polovicu sypkej zmesi, prilejte mlieko a zvyšok sypkej zmesi, vyšľahajte do hladkého cesta – pozor, nech ho neprešľaháte, zrazilo by sa. Ľahko vmiešajte nahrubo pokrájané Lotus sušienky. Cesto nalejte do pripravených foriem a pečte cca 30 minút, kým špajľa nevyjde čistá. Upečené korpusy nechajte vychladnúť vo forme 10 minút, potom ich presuňte na chladiacu mriežku.

Krém na plnenie a zdobenie pripravte vyšľahaním smotanového syra so smotanou a Lotus nátierkou. Prvý korpus pomažte vrstvou krému, priklopte druhým korpusom, znova pomažte a priklopte posledným tretím korpusom. Pomocou lopatky rozotrite krém po obvode a na vrchu. Zvyšok krému dajte do vrecka so zdobiacou tryskou a ozdobte vrch torty, nakoniec posypte nadrvenými Lotus sušienkami. Nechajte stuhnúť v chladničke, potom podávajte.

Inšpirujte sa:

ShopSys