Lotusková torta

Ingredience:
Na cesto:- 250 g zmäknutého masla.
- 150 g trstinového cukru
- 65 ml repkového oleja
- 450 g hladkej múky
- 1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 160 ml mlieka
- 4 vajcia
- 100 g sušienok Lotus + na ozdobu
- 600 g smotanového syra
- 300 g Lotus nátierky
- 60 ml smotany na šľahanie
Postup:
Predhrejte rúru na 170 °C a tri rovnaké formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie. Zmäknuté maslo s olejom a cukrom vyšľahajte ručným šľahačom do nadýchanej peny, trvá to niekoľko minút. V ďalšej mise pripravte sypkú zmes zmiešaním múky, kypriaceho prášku a soli, dajte bokom. Do vyšľahaného masla pridajte po jednom vajcia, každé starostlivo zašľahajte, až potom dajte ďalšie. Zapracujte polovicu sypkej zmesi, prilejte mlieko a zvyšok sypkej zmesi, vyšľahajte do hladkého cesta – pozor, nech ho neprešľaháte, zrazilo by sa. Ľahko vmiešajte nahrubo pokrájané Lotus sušienky. Cesto nalejte do pripravených foriem a pečte cca 30 minút, kým špajľa nevyjde čistá. Upečené korpusy nechajte vychladnúť vo forme 10 minút, potom ich presuňte na chladiacu mriežku.
Krém na plnenie a zdobenie pripravte vyšľahaním smotanového syra so smotanou a Lotus nátierkou. Prvý korpus pomažte vrstvou krému, priklopte druhým korpusom, znova pomažte a priklopte posledným tretím korpusom. Pomocou lopatky rozotrite krém po obvode a na vrchu. Zvyšok krému dajte do vrecka so zdobiacou tryskou a ozdobte vrch torty, nakoniec posypte nadrvenými Lotus sušienkami. Nechajte stuhnúť v chladničke, potom podávajte.
Krém na plnenie a zdobenie pripravte vyšľahaním smotanového syra so smotanou a Lotus nátierkou. Prvý korpus pomažte vrstvou krému, priklopte druhým korpusom, znova pomažte a priklopte posledným tretím korpusom. Pomocou lopatky rozotrite krém po obvode a na vrchu. Zvyšok krému dajte do vrecka so zdobiacou tryskou a ozdobte vrch torty, nakoniec posypte nadrvenými Lotus sušienkami. Nechajte stuhnúť v chladničke, potom podávajte.
Inšpirujte sa:
0













