Postup:
Najprv pripravte bešamel. Rozpustite maslo, prisypte múku, krátko ju opražte, prilejte teplé mlieko a rozšľahajte metličkou. Ochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Varte do zhustnutia za stáleho miešania cca 10 minút. Po uvarení omáčku odstavte a vmiešajte žĺtky, hrniec dajte bokom. Cibuľu nakrájanú nadrobno nechajte zosklovatieť v hrnci, pridajte mleté mäso, orestujte, pridajte pretlak a opäť orestujte. Prilejte červené víno, vývar, passatu, nasekaný tymián, škoricu, soľ, korenie, cukor a bobkový list. Varte do momentu, keď je mäso hotové. Baklažán a olúpané zemiaky nakrájajte na tenké plátky. Baklažán osoľte a nechajte sušiť na obrúsku. Osušte ho a opečte na oleji z oboch strán, znovu osušte na obrúsku. Do formy na pečenie vkladajte vrstvu zemiakov, baklažánu, mäsa, bešamelu a nasekanej petržlenovej vňate. Vytvorte celkom dve vrstvy, ktoré sú zakončené bešamelom. Posypte fetou a pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 40 minút.