Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
Mrkvu očistite a jemne nastrúhajte, prebytočnú vodu vyžmýkajte. Pridajte zmäknuté maslo, vanilkový cukor, múku s lyžičkou kypriaceho prášku a vajcia. Vypracujte cesto, ktoré je možné rozvaľkať na doske. Keby bolo cesto príliš lepivé, pridajte múku. Pripravte si lekvár alebo ovocnú marmeládu. Ak sú marmeláda alebo lekvár príliš husté, je treba ich rozvariť s trochou vody. Podľa chuti môžete pridať pár kvapiek citróna, citrónovú kôru alebo korenie. Cesto rozvaľkajte na hrubší plát s hrúbkou pol centimetra. Dnom tvorítka vykrojte z cesta koliesko. Vložte ho do tvorítka na taštičky a do stredu umiestnite náplň. Tvorítko uzavrite a stlačte, aby sa okraje cesta spojili. Vytvarované mrkváčiky naskladajte na plech vymastený maslom alebo vyložený papierom na pečenie. Pečte v rúre predhriatej na 170 °C približne 20 minút. Po upečení nechajte mrkváčiky chladnúť približne len minútu a hneď ich obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru, ako napríklad vanilkové rožky.