Sušienky nadrťte na menšie kúsky, postreknite čerešňovým likérom, vložte na dno pohára a dajte bokom. Smotanu s cukrom a citrónovou kôrou priveďte do mierneho varu a varte 3 minúty, potom sceďte a odstavte. Nechajte čiastočne vychladnúť. Prilejte citrónovú šťavu, premiešajte a nalejte na sušienky. Dajte vychladiť. Krém pripravte zvarením čerešňovej šťavy a cukru do konzistencie sirupu. Mascarpone a smotanu vyšľahajte a primiešajte vychladnutý čerešňový sirup. Dajte vychladnúť Na vychladnutý a čiastočne stuhnutý lemon posset nastriekajte pomocou cukrárskeho vrecka čerešňový krém.
NÁŠ TIP: Ozdobte hoblinkami ruby čokolády, čerstvým ovocím a podávajte.