Paella s morskými plodmi

Už ste niekedy ochutnali paellu? Je to zrejme najznámejší španielsky pokrm, ktorý sa pripravuje v širokej panvici. Máme pre vás jeden z tradičných receptov s morskými plodmi.
Ingrediencie:
- 200 g ryže arborio
- 200 g choriza
- 200 g kuracieho mäsa
- 200 ml bieleho vína
- 2 l kuracieho vývaru
- 40 ml olivového oleja
- 30 g mletej papriky
- 50 g paradajkového pretlaku
- 8 väčších kreviet
- 8 krúžkov kalamárov
- 8 slávok
- 8 chobotničiek
- 5 veľkých paradajok
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 veľká cibuľa
- 1 zelená paprika
- 3 citróny nakrájané na mesiačiky
- šafran
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
V hlbokej panvici orestujte na oleji chorizo nakrájané na kolieska a mäso nakrájané na kúsky. Pridajte cesnak, cibuľu, zelenú papriku, nechajte zosklovatieť. Postupne primiešajte mletú papriku, paradajky, pretlak, víno a ryžu. Pridajte šafran a časť teplého vývaru. Ryža musí byť ponorená. Premiešajte a počas varenia prilievajte zvyšok vývaru. Varte na miernom plameni do zmäknutia. Pred koncom varenia pridajte morské plody a varte ešte 8 až 10 minút. Servírujte v panvici posypanej petržlenom s mesiačikmi citróna.
0













