info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptyMäsovéPaella s morskými plodmi

Paella s morskými plodmi

Panvica hlboká s pokrievkou BORDEAUX ø 28 cm - obrázok
Už ste niekedy ochutnali paellu? Je to zrejme najznámejší španielsky pokrm, ktorý sa pripravuje v širokej panvici. Máme pre vás jeden z tradičných receptov s morskými plodmi.

Ingrediencie:

  • 200 g ryže arborio
  • 200 g choriza
  • 200 g kuracieho mäsa
  • 200 ml bieleho vína
  • 2 l kuracieho vývaru
  • 40 ml olivového oleja
  • 30 g mletej papriky
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 8 väčších kreviet
  • 8 krúžkov kalamárov
  • 8 slávok
  • 8 chobotničiek
  • 5 veľkých paradajok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 3 citróny nakrájané na mesiačiky
  • šafran
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

V hlbokej panvici orestujte na oleji chorizo ​​nakrájané na kolieska a mäso nakrájané na kúsky. Pridajte cesnak, cibuľu, zelenú papriku, nechajte zosklovatieť. Postupne primiešajte mletú papriku, paradajky, pretlak, víno a ryžu. Pridajte šafran a časť teplého vývaru. Ryža musí byť ponorená. Premiešajte a počas varenia prilievajte zvyšok vývaru. Varte na miernom plameni do zmäknutia. Pred koncom varenia pridajte morské plody a varte ešte 8 až 10 minút. Servírujte v panvici posypanej petržlenom s mesiačikmi citróna.