Pavlova torta s kokosom, mascarpone a čerešňami
Čas prípravy: 90 minút
Náročnosť: *
Náročnosť: *
Ingrediencie:
- 300 g vykôstkovaných višní
- 400 ml min. 33% smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 170 g krupicového cukru
- 20 g kokosových plátkov
- 50 ml griotky
- 3 vajíčka
- 1 lyžička vínneho octu
- 1 lyžička kukuričného škrobu
Vajíčka rozklepnite a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky a ½ cukru vyšľahajte do polotuha, pridajte zvyšok cukru, škrob, ocot a vyšľahajte dotuha. Na papieri na pečenie vytvorte z našľahaných bielkov 3 disky s rovnakou veľkosťou. Pečte v predhriatej rúre na 140 °C / asi 80 minút. Upečené korpusy sú na povrchu krehký a vo vnútri mäkké. Nechajte ich vychladnúť. Po kompletnom vychladnutí korpusov vyšľahajte smotanu do šľahačky a natrite alebo nastriekajte ju rovnomerne na všetky korpusy. Na šľahačkovú vrstvu vždy dookola poukladajte niekoľko višní. Doprostred naneste zvyšné višne zmiešané s našľahaným mascarpone a kvapkou likéru. Nakoniec poskladajte disky na seba a dajte vychladnúť do chladničky. Pred podávaním prelejte višňovým likérom a ozdobte podľa fantázie.
Na prípravu receptu sa vám bude hodiť:
0













