info text
Úvodná stranaTESCOMA blogReceptySladké dobrotyPavlova torta s kokosom, mascarpone a čerešňami

Pavlova torta s kokosom, mascarpone a čerešňami

Čas prípravy: 90 minút
Náročnosť: *

Ingrediencie:

  • 300 g vykôstkovaných višní
  • 400 ml min. 33% smotany na šľahanie 
  • 250 g mascarpone
  • 170 g krupicového cukru
  • 20 g kokosových plátkov
  • 50 ml griotky
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžička vínneho octu
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
Vajíčka rozklepnite a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky a ½ cukru vyšľahajte do polotuha, pridajte zvyšok cukru, škrob, ocot a vyšľahajte dotuha. Na papieri na pečenie vytvorte z našľahaných bielkov 3 disky s rovnakou veľkosťou. Pečte v predhriatej rúre na 140 °C / asi 80 minút. Upečené korpusy sú na povrchu krehký a vo vnútri mäkké. Nechajte ich vychladnúť. Po kompletnom vychladnutí korpusov vyšľahajte smotanu do šľahačky a natrite alebo nastriekajte ju rovnomerne na všetky korpusy. Na šľahačkovú vrstvu vždy dookola poukladajte niekoľko višní. Doprostred naneste zvyšné višne zmiešané s našľahaným mascarpone a kvapkou likéru. Nakoniec poskladajte disky na seba a dajte vychladnúť do chladničky.  Pred podávaním prelejte višňovým likérom a ozdobte podľa fantázie.

Na prípravu receptu sa vám bude hodiť: