Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
• 150 g listov medvedieho cesnaku
• 50 g strúhaného parmezánu, pecorina apod.
• nastrúhanú kôru z polovice citróna
• 50 g orechov (vlašské, píniové, mandle, kešu, pistácie) alebo slnečnicových semienok
• 150 ml olivového oleja
• 1/2 lyžičky soli
Orechy nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť. Listy cesnaku umyte, osušte a rozmixujte spolu s orechmi, soľou, citrónovou kôrou a syrom. Prilejte olivový olej a rozmixujte znova na požadovanú konzistenciu. Hotové pesto naplňte do pohárov a zakonzervujete lyžičkou oleja. V uzatvorenom pohári vydrží v chladničke asi týždeň. Vo vhodnej dóze ho však môžete v mrazničke skladovať aj niekoľko mesiacov.