Pizza, z Talianska rovno do celého sveta!
Pizzu, inak aj slaný taliansky koláč, zbožňujú ľudia po celom svete. Jej kúzlo je v jednoduchosti, v mnohých variantoch chutí a veľkou výhodou je aj rýchla a jednoduchá príprava. Doprajeme si ju v pizzériach, ale čo tak skúsiť ju upiecť doma? Poradíme vám tých správnych kuchynských pomocníkov, s ktorými sa vám to určite podarí a pridáme aj recept.

Zoberte dosku a valček, založte kvások
Na základné cesto potrebujete iba pár ingrediencií. Skôr ako vám vzíde kvások a vy sa pustíte do vypracovania cesta, nachystajte si drevenú dosku DELÍCIA. Je masívna a priestranná, po dlhších stranách má zvýšené okraje – jeden na zaklesnutie o hranu pracovnej dosky a druhý proti padaniu múky mimo dosky. Pracovná plocha má navyše odmeriavací raster a výkroj na odloženie valčeka. Skúste podľa nášho receptu najskôr pizzu Margherita.

Príprava cesta môže byť jednoduchá s pomocou misy na kysnuté cesto s ohrievačom DELÍCIA. Táto šikovná misa výrazne skracuje celý proces, vďaka ohrievaču cesto nakysne rýchlejšie. Vzduchotesné veko vám dá signál – vyduje sa a je hotové. Naozaj šikovný pomocník a vy si tak pochutnáte na pizze oveľa skôr. Pokiaľ chcete zažiariť s netradične obloženou pizzou, skúste našu veggie pizzu podľa šéfkuchára Pavla.

Valček na pizzu ako stvorený? To je náš drevený valček DELÍCIA! Je vyrobený z jedného kusa dreva gumovníka brazílskeho, vďaka jeho tvaru je tlak na cesto rovnomernejší a netvoria sa ryhy. Hmotu vyvaľkáte s omnoho väčším citom pomocou dlaní. Využijete ho aj na cestá a cukrárske hmoty pre sladké múčniky. Uvidíte, že si ho rýchlo obľúbite.
Prípravu pizze vám uľahčí:

Chrumkavá ako z pravej talianskej reštaurácie
Chrumkavú pizzu ako od Taliana si pripravíte na kameni na pizzu DELÍCIA, ktorý je vyrobený z pórovitého kordieritu. Ako funguje? Rozpáľte ho v bežnej domácej rúre, kameň rýchlo odsaje vlhkosť zo spodnej časti pizze a postupne ju uvoľní späť do priestoru na pečenie. Pizza pripravená na kameni na pečenie je dokonale chrumkavá a zároveň šťavnatá, podobne ako tá z pravej kamennej pece. Na kameni upečiete aj sladké koláče alebo domáci chlieb.

Na výrobu pizze majte doma to správne náradie, ktoré vám uľahčí prácu. Ku kameňu na pečenie si kúpte aj lopatku na pizzu GrandCHEF, s ktorou ju bezpečne naberiete, prenesiete a naservírujete. Má navyše praktickú sklápaciu rukoväť, preto sa dobre skladuje. Využijete ju samozrejme aj na pečenie domáceho chleba a najrôznejších sladkých koláčov.

K pizzi patrí neodmysliteľne aj krájacie koliesko. Výhodou väčšieho kolieska je to, že s ním pohodlne nakrájate pizze s vyšším korpusom. Veľké krájacie koliesko GrandCHEF má nerezový krájací disk s priemerom 10 cm. Vďaka použitiu prvotriednej nehrdzavejúcej ocele ho môžete dať aj do umývačky. Prezrite si aj ďalšie náradie GrandCHEF, či vám niečo konkrétne nechýba.
Čo ešte môžete potrebovať?

Paradajková passata vždy po ruke. Ako na to?
Paradajkový základ na pizzu uvaríte rýchlo, pohodlne a vo väčšom množstve do zásoby v kvalitnom tlakovom hrnci. Jedným z našich bestsellerov je tlakový hrniec ULTIMA. Ponúkame ho vo viacerých veľkostiach aj vo variante DUO s dvoma nádobami. Varenie v ňom je bezpečné (4 bezpečnostné poistky), nastavenie ideálneho tlaku je intuitívne. Tento hrniec má veľmi komfortné ovládanie, zatvára a otvára sa jednou rukou.

Hustú paradajkovú passatu alebo jemné paradajkové pyré pripravíte aj pomocou výkonného mixéra PRESIDENT. Zvládne akékoľvek zeleninové a ovocné pyré, smoothie a rozseká dokonca aj orechy alebo ľad. Má masívnu sklenenú nádobu s objemom 1,8 litra, mimoriadne ostré nože, tichý chod a intuitívne ovládanie. Nechýba mu ani funkcia plynulého regulovania otáčok a pulzného mixovania.

Bez múky sa v kuchyni nezaobídete a to nielen pri príprave ciest. Aby bola vždy po ruke, uchovávajte ju vo vhodných dózach. Dózy ONLINE sú maximálne praktické a majú elegantný vzhľad. Uskladníte v nich sypké a suché potraviny, vyberať môžete zo 4 rôznych veľkostí. Sú súčasťou ucelenej línie ONLINE, nájdete v nej celý rad užitočných pomocníkov a doplnkov určených do kuchyne a na stolovanie.
Pár tipov na záver:
0




















