Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
V spolupráci s prírodou sme pre vás pripravili recept na netradičný raw dezert.
200 g vlašských orechov
100 g mandľových plátkov
60 g dyňových semienok
20 ks sušených datlí nebo fíg
2 lyžice kokosového oleja
1 lyžička mletej škorice
štipka soli
Orechy, mandle a semienka nahrubo rozmixujte, pridajte ďatle alebo figy, kokosový olej, škoricu, soľ a mixujte, pokiaľ sa suroviny nespoja. Výslednú hmotu rozdeľte do papierových košíčkov vložených do plechu na cupcakes. Rukou vytvarujte a dajte do chladničky vychladiť a stuhnúť. Košíčky potom naplňte pripraveným žihľavovým krémom.
400 ml hotového kokosového krému
200 g kokosového masla (viď nižšie)
4 lyžice raw javorového sirupu
1 citrón
30 g listov čerstvých žihľavových listov
Listy žihľavy 2 minúty namáčajte v teplej vode. Usušte a rozmixujte s 1 lyžicou citrónovej šťavy, pridajte kokosový krém, kokosové maslo, javorový sirup, nastrúhanú citrónovú kôru a vypracujte do hladkej hmoty, ktorou naplníte vrecko na zdobenie.
200 g nastrúhaného kokosu
100 g raw kokosového oleja
vanilkový extrakt podľa chuti
Všetky ingrediencie rozmixujte do konzistencie povoleného masla.