Úvodná strana/TESCOMA blog/Pečie celé Slovensko/Pečie celé Slovensko - recepty 3. séria 2023/s03 - 3. kolo - technická výzva - Parížsky rožok
s03 - 3. kolo - technická výzva - Parížsky rožok
Technická výzva vo vašej kuchyni: Pripravte si parížske rožky bez múky
Tieto bezlepkové parížske rožky budete milovať.
Témou tretieho kola najsladšej šou Pečie celé Slovensko bolo bezlepkové pečenie. Finalisti mali za úlohu pripraviť bezlepkovú Pavlovej roládu, parížske rožteky a v kreatívnej výzve sa poriadne zapotili pri príprave bezlepkovej torty.
Porotkyne sa nakoniec zhodli, že najlepšie dezerty pripravila pekárka Katka. So šou sa musela rozlúčiť Veronika.
Jej večný úsmev vystriedali slzy, ktoré si však po chvíli utrela so slovami: „Prvé, čo urobím, keď prídem domov je, že dokážem napiecť parížske rožky ako lusk!“
Porotkyne sa nakoniec zhodli, že najlepšie dezerty pripravila pekárka Katka. So šou sa musela rozlúčiť Veronika.
Jej večný úsmev vystriedali slzy, ktoré si však po chvíli utrela so slovami: „Prvé, čo urobím, keď prídem domov je, že dokážem napiecť parížske rožky ako lusk!“

Boli to práve parížske rožky bez múky, ktoré ju v poslednom kole najviac potrápili.
Ak si na ich prípravu trúfate, vyskúšajte recept porotkyne Petry.
Recept na bezlepkové parížske rožky
Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rohlíčky v tvare C veľkosti 7 x 3 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť.
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme zakryté vychladiť.
Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, opäť necháme trochu vychladiť.
Rožtek ponoríme do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku.
Vychladíme v chladničke.
Dobrú chuť!
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko. Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS.
Ak si na ich prípravu trúfate, vyskúšajte recept porotkyne Petry.
Recept na bezlepkové parížske rožky
Korpus
- 60 g bielok
- 150 g vlašských orechov
- 150 g cukru krupica
- ½ ČL soli
Pomocou okrúhlej špičky nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rohlíčky v tvare C veľkosti 7 x 3 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C 10 - 15 min. Necháme vychladnúť.
Krém
- 125 ml šľahačkovej smotany 33 %
- 20 g kakaa
- 50 g cukor
- 50 g maslo
- 100 g horkej čokolády 54%
Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme zakryté vychladiť.
Dokončenie
- 250 g horkej čokolády
- 35 g kakaového masla
Roztopíme si čokoládu s kakaovým maslom, opäť necháme trochu vychladiť.
Rožtek ponoríme do roztopenej čokolády do výšky krému, oklepeme čokoládu a dáme na mriežku.
Vychladíme v chladničke.
Dobrú chuť!
Tescoma je hrdým partnerom televíznej súťaže Pečie celé Slovensko. Všetky recepty sú použité so súhlasom RTVS.
Na prípravu receptu sa budú hodiť:
0













