Slaný veľkonočný baranček

Nachystajte si:
- 350 g údeného mäsa
- 200 g svetlého chleba bez kôrky alebo rožky
- 50 g čerstvej mladej žihľavy
- 50 g čerstvého medvedieho cesnaku
- 7 vajec
- 1 cibuľa
- 1 šalotka
- 1 lyžička mletého koriandru
- 1 lyžička najemno nakrájaného čerstvého tymianu
- muškátový oriešok podľa chuti
- soľ a korenie
- maslo na vymastenie formy
Postup:
Pečivo nakrájajte na malé kúsky a dajte do misy. Na oleji orestujte cibuľu a šalotku, pridajte údené mäso, ľahko orestujte a dajte vychladnúť. Medzitým nasekajte žihľavu a cesnak na drobné kúsky a pridajte k pečivu. Ďalej pridajte vajce, tymian, fenikel a muškátový oriešok, dochuťte soľou a korením. Pri solení buďte opatrní, pretože údené mäso môže byť slané samo o sebe. Vychladnuté mäso starostlivo zmiešajte s ostatnými ingredienciami. Zmes vložte do maslom vymastenej formy a pečte na 180 °C asi 45 minút dozlatista. Po upečení vyklopte a nechajte vychladnúť.
S receptom vám pomôžu:
0












