Šošovica na kyslo

Vyskúšajte tradičný recept na šošovicu na kyslo s opečenou klobáskou, výdatné a chuťovo bohaté jedlo.
Ingrediencie:
- 250 g zelenej šošovice
- 2 mrkvy nakrájané na kocky
- 2 bobkové listy
- 1 stredná cibuľa
- olivový olej
- cesnak nakrájaný nadrobno, podľa chuti
- soľ a korenie
- ocot podľa chuti
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica rozpusteného masla alebo oleja
Postup:
Na oleji nechajte zosklovatieť cibuľu. Pridajte mrkvu, cesnak a krátko orestujte. Pridajte šošovicu, prilejte trikrát toľko vody, koľko je šošovice. Varte 20 minút. Zahustite zásmažkou, potom krátko prevarte. Ochuťte soľou, korením a octom.
Náš tip: Podávajte s vyprážanou klobásou, uhorkou, vyprážanou cibuľkou alebo rôznymi vajíčkami.
Náš tip: Podávajte s vyprážanou klobásou, uhorkou, vyprážanou cibuľkou alebo rôznymi vajíčkami.
S prípravou pomôžu:
0













