info text

Šošovica na kyslo

ReceptyMäsové
15. 4. 2025
Servírovacia a krájacia doska oválna FEELWOOD
Vyskúšajte tradičný recept na šošovicu na kyslo s opečenou klobáskou, výdatné a chuťovo bohaté jedlo.

Ingrediencie:

  • 250 g zelenej šošovice
  • 2 mrkvy nakrájané na kocky
  • 2 bobkové listy
  • 1 stredná cibuľa
  • olivový olej
  • cesnak nakrájaný nadrobno, podľa chuti
  • soľ a korenie
  • ocot podľa chuti
Na zásmažku:
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica rozpusteného masla alebo oleja

Postup:

Na oleji nechajte zosklovatieť cibuľu. Pridajte mrkvu, cesnak a krátko orestujte. Pridajte šošovicu, prilejte trikrát toľko vody, koľko je šošovice. Varte 20 minút. Zahustite zásmažkou, potom krátko prevarte. Ochuťte soľou, korením a octom.

Náš tip: Podávajte s vyprážanou klobásou, uhorkou, vyprážanou cibuľkou alebo rôznymi vajíčkami.
 

S prípravou pomôžu: