Souvlaki s tzatziki

Jedlo, ktoré skvele vystihuje grécku kuchyňu? To je souvlaki s tzatziki, kurací špíz v jogurtovej marináde opečený na ohni či grile a k nemu podávaný tradičný dip s nezameniteľnou uhorkovo-cesnakovou chuťou. Spolu chutia jednoducho fantasticky!
Ingrediencie:
- 600 g kuracieho mäsa
- 150 g gréckeho jogurtu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 citrón
- 1 čajová lyžička cukru
- sušené oregano podľa chuti
- čerstvý rozmarín podľa chuti
- soľ a korenie
- olivový olej na pečenie
- uhorka šalátová
- 100 g gréckeho jogurtu
- strúčik cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- čerstvý kôpor
- soľ a korenie
Postup:
Kuracie mäso nakrájajte na rovnako veľké kúsky. V mise zmiešajte jogurt, cukor, soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, cesnak, oregano a rozmarín. Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu. Do misy pridajte mäso a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať cca 3 hodiny. Mäso rozdeľte na špajle a na grile alebo panvici opekajte zo všetkých strán dozlatista.
Uhorku olúpte, zbavte semienok, nastrúhajte, osoľte a nechajte, aby uhorka pustila šťavu, vytlačte ju a preložte do misy. Pridajte prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, grécky jogurt, premiešajte, osoľte a okoreňte.
Uhorku olúpte, zbavte semienok, nastrúhajte, osoľte a nechajte, aby uhorka pustila šťavu, vytlačte ju a preložte do misy. Pridajte prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, grécky jogurt, premiešajte, osoľte a okoreňte.
S prípravou pomôžu:
0













