info text

Souvlaki s tzatziki

MäsovéRecepty
27. 6. 2025
Servírovací riad FANCY HOME Stones - obrázok
Jedlo, ktoré skvele vystihuje grécku kuchyňu? To je souvlaki s tzatziki, kurací špíz v jogurtovej marináde opečený na ohni či grile a k nemu podávaný tradičný dip s nezameniteľnou uhorkovo-cesnakovou chuťou. Spolu chutia jednoducho fantasticky!

Ingrediencie:

  • 600 g kuracieho mäsa
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón
  • 1 čajová lyžička cukru
  • sušené oregano podľa chuti
  • čerstvý rozmarín podľa chuti
  • soľ a korenie
  • olivový olej na pečenie
Na tzatziki:
  • uhorka šalátová
  • 100 g gréckeho jogurtu
  • strúčik cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • čerstvý kôpor
  • soľ a korenie

Postup:

Kuracie mäso nakrájajte na rovnako veľké kúsky. V mise zmiešajte jogurt, cukor, soľ, korenie, nastrúhanú citrónovú kôru, cesnak, oregano a rozmarín. Podľa chuti pridajte citrónovú šťavu. Do misy pridajte mäso a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte marinovať cca 3 hodiny. Mäso rozdeľte na špajle a na grile alebo panvici opekajte zo všetkých strán dozlatista.

Uhorku olúpte, zbavte semienok, nastrúhajte, osoľte a nechajte, aby uhorka pustila šťavu, vytlačte ju a preložte do misy. Pridajte prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, grécky jogurt, premiešajte, osoľte a okoreňte.

S prípravou pomôžu: