Radi by sme vám ukazovali len to, čo vás zaujíma, teda nevšedné nápady pre varenie a bývanie. Nielen to nám umožňujú súbory cookies. Kliknutím na „Prijať všetko“ súhlasíte s používaním všetkých typov cookies, v časti „Predvoľby“ si môžete vybrať, ktoré povolíte. Súhlas je možné odmietnuť kliknutím na „Odmietnuť všetko“ (netýka sa tzv. základných cookies). Nastavenie je možné kedykoľvek zmeniť. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov.
V kastróly alebo hlbokej panvici nechajte zosklovatieť šalotku na olivovom oleji. Vsypte ryžu a 2 minúty ju opekajte za priebežného miešania. Vlejte biele víno a miešajte, dokiaľ sa neodparí. Potom po naberačkách prilievajte vývar. Naberačku pridajte vždy, keď sa tá predchádzajúca vstrebe do ryže. Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou na 2 minúty sparte špargľu, sceďte ju a osviežte pod tečúcou studenou vodou alebo vo vode s kockami ľadu, aby si udržala sviežosť a farbu. Špargľu nakrájajte na malé kúsky 2-3 cm dlhé, hlavičky ponechajte v celku. Zhruba po 15 – 20 minútach prilievania a miešania bude rizoto hotové. Vmiešajte parmezán a maslo, na záver pridajte lososa a špargľu. Porcie na tanieri posypte petržlenovou vňaťou alebo inou bylinkou a podávajte.