info text
  • Prihlásiť sa
  • Prihlásiť sa

Špargľové rizoto

MäsovéRecepty
12. 4. 2023

Ingredience:

  • 1 šalotka
  • olivový olej extra panenský
  • 350 g ryže arborio
  • 200 ml bieleho vína
  • 800 ml hydinového alebo zeleninového vývaru
  • soľ
  • zväzok zelenej špargle (asi 500 g)
  • 25 g parmezánu
  • 1 lyžica masla
  • 200 g údeného lososa
  • nasekaný hladkolistý petržlen nebo estragón

Postup:

V kastróly alebo hlbokej panvici nechajte zosklovatieť šalotku na olivovom oleji. Vsypte ryžu a 2 minúty ju opekajte za priebežného miešania. Vlejte biele víno a miešajte, dokiaľ sa neodparí. Potom po naberačkách prilievajte vývar. Naberačku pridajte vždy, keď sa tá predchádzajúca vstrebe do ryže. Medzitým v hrnci s vriacou osolenou vodou na 2 minúty sparte špargľu, sceďte ju a osviežte pod tečúcou studenou vodou alebo vo vode s kockami ľadu, aby si udržala sviežosť a farbu. Špargľu nakrájajte na malé kúsky 2-3 cm dlhé, hlavičky ponechajte v celku. Zhruba po 15 – 20 minútach prilievania a miešania bude rizoto hotové. Vmiešajte parmezán a maslo, na záver pridajte lososa a špargľu. Porcie na tanieri posypte petržlenovou vňaťou alebo inou bylinkou a podávajte.

S prípravou tohto skvostného jedla vám pomôžu: